• Magiszter
    #110
    Ez jó. Pontokba szedem az én tapasztalataimat is fél év használat után.
    - Otthoni csoport: Szerintem egyszerűbb mint az XP-ben, hisz ha az egyik gépen már be van állítva (ami egy pipa betétele durván), akkor csak rányomsz hogy legyen tagja az adott gép és beírod a jelszót. Fú de nehéz volt. Ha egy mappát szeretnél megosztani akkor jobbklikk megosztás ezzel, otthoni csoport (írás, vagy írás/olvasás). Nem kell külön a jogokkal hülyéskedni, nem kell jelszavakat meg felhasználókat megadni. Az külön piros pont hogy ha az otthoni csoportban van egy nyomtató akkor azt érzékeli és automatikusan felkínálja a telepítési lehetőséget.
    - Jumplist menük: Ezeknek a gombokkal együtt van értelme, hogy ha már megvan nyitva egyszer az alkalmazás akkor jumplist-ben lehet még egyszer megnyitni, vagy bezárni a már megnyitottat. Az előzményeknek én sem látom értelmét.
    - Snap: Ha tudnád mennyit használom? Már XP-nél is hiányoltam hogy szöszölni kell az ablakokkal ha egymás mellé akarom helyezni, mondjuk tartalom összehasonlítás végett. Itt csak kihúzom oldalra és kész is. Szerintem jó ötlet volt ezt beletenni.
    - Window Live Esen.: Tök fölösleges ezzel egyet értek.
    - Windows Search: Ennek se látom sok értelmét, sose találja meg úgyse azt amit keresek.
    - Tálca: Különösen tetszik az egész elrendezés és elv ami alapján működik. Használata kényelmes.
    - 64 bit: Akinek 4+ giga ramja van az igen csak örül a lehetőségnek hogy a gépe látja és kihasznál(hat)ja. Amúgy tényleg 0 a 64 bites programokkal való ellátottság.
    - Személyesebb: Eddig is az volt pl az XP. A diavetítés és a minialkalmazások csak plusz.
    - Fejlesztések a teljesítmény terén: Vistához képest barátságosabb, gyorsabban fut ugyan azon a gépen. Ne hasonlítgassunk egy Windows 3.1-et egy Win7-hez. Még csak XP-hez se.
    - Lejátszás a következőn: Média Centernek mai napig nem látom értelmét, és senki sem tud meggyőzni hogy lesz e egyáltalán neki valaha.
    - Távoli média folyamat: Sose használtam, nem hiszem hogy valaha is fogom.
    - Tácsszkrín: Tényleg csak a milliomosoknak van értelme, és csak bizonyos környezetben látnám hasznát is (távolba kihelyezett monitor pl.)

    Lehet belém kötni.