Aero Peek újdonságai közül jónéhány már XP alatt is volt, a win+d XP-n talán már a win98-nál is ment:)))
Sebességben gyorsabb mint a vista, de a sima desktop + a háttérben futó NOD32 esetében 700-750MB között ingadozik a memória használat, és még semmilyen alkalmazást sem inditottam el, csak a keretrendszer megy. XP-nél ugyan ez ~100MB, enyhén szólva pazarolja az erőforrásokat a W7. KB 4-5 gigával több helyett foglal mint az XP, persze a terrás vinyok korában.... A hálózati szolgáltatások száma megugrott, nem tudom miért kell ennyi különálló ág, gyanitom jelentős részükre nincs is szükség, a megosztások mindenképpen biztonsági kockázatot jelentenek. Jó a driver telepitője, és a neten is képes találni drivert még egész régi cuccokhoz is. Az XP-ben is benne volt ez a funkció de nem müködött. Az internetes TV és rádió szolgáltatása is nagyon jó, bár hungary még nincs benne, szerintem nem is lesz. Néhány helyen tesztelték hosszú távra, és 2 hónap után látványosan belassult, sőt a vistánál is lassabb lett, szóval szokásos windoz. Szerintem a telepítő rosszabb lett, ráadásul a véglegesben teljesen más mint a letölthetett teszt verziókban, bár lehet, hogy az XP-ét már nagyon megszoktam.
Néhány vistás gép buzerálása után, azt kell mondanom mindezek ellenére sokkal jobb választás a W7 a vistánál. XP csere azért hacsak az új szolgáltatásokra nincs szükség akkor felejtős.
Én a 32bites full ultimate változatott próbáltam ki, aminél rögtön feltünt, hogy IE benne van, de az outlook meg nem (ennek hiányáról sehol sem olvastam).