Én a Windows 7-et kezdettől fogva úgy használom, hogy baloldalt van a start menü. Az ikonokba csoportosítást én se szeretem, viszont az, hogy a hasonló ablakokat csoportosítja, és még cserélgethetem is (nincs megnyitási sorrend) az egy zseniális ötlet. Jah és így alul van az asztalra helyezés is, tehát nagyjából a megszokott helyen, csak lerántom oda az egeret és le is raktam mindent :D
Új ablakhoz középső gombbal kell kattintani, ami szintén nagyon jó ötlet szerintem.
Az ablakkezelés is hihetetlen jó, aki még nem tapasztalta volna, oldalra húzáskor pont félképernyőre teszi az ablakot, de wingomb+oldalra -val is könnyen rakosgatható, felhúzáskor meg teljes képernyőre rakja (vagy wingomb+felfele). Ha megrázod az ablakot, akkor a háttérben lévőket lerakja a tálcára.
Azt kicsit hülyeségnek találtam, hogy intéző megnyitásakor az ún. Könyvtárakat nyitja meg, de reg módosítással ezt is be lehet állítani, illetve wingomb + E -vel is megnyílik egyből a sajátgép.
Win+G -vel felülre helyezi a minialkalmazásokat.
De ezek mellett számos apró de nagyon hasznos dolog van. Pl. én úgy használom, hogy kiírja a fájlok kiterjesztését, hamost win7-ben ha rámegyek az átnevezésre, kijelöli egyből a kiterjesztés előtti részt. Nagyon sokszor megkönnyíti az átnevezéseket.
És eleve az tényleg, hogy stabil, a játékok is jóval stabilabban futnak a rendszeren, hihetetlen kényelems a winxp után.
Driver hiányosság az sajnos nekem is volt, a webkamerámat (Genius videocam express)és a telómat (K750i) sehogy nem tudtam működésre bírni, de már megoldottam (webkamot egy új webkammal, a mobilomat egy vmware playerrel egy letöltött xp harddiscel).