Eddig jól szerepel a Windows 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
olyan hogy jó vinyó nincs. A technológia egy elavult szar, fõleg ahogy növekszik az adatsûrûség. Vinyón fontos adatot tárolni olyan mint oroszrulettezni. Bármikor behalhat, elõjel nélkül. Én 2 hónapja vettem egy sok helyen ajánlott jónak mondott seggét 7200.12-es szériájú 500 gigás vinyót. Jó is volt, 1 hónapig amikor is megjelentek rajta a hibás szektorok, és a seek error/raw read error hegyek. Szépen ment le a hdd sentinel kondició cíkja 98%-ról napról napra. Most tart 74 %-nál :D és még szerencsés helyzetben vagyok, ugyanis a mai vinyóknál gyakori az, hogy megy, majd puff se kép se hang, vége.
Sajnos az ssd akárhogy is csak korlátozott írást olvasást bír, de az a jövõ, vinyó nem megbízható. Amúgy van egy 80 gigás samsungom is, annak 1 év után a lemez elejérõl minden elszállt, aztán ha újratöltöttam havonta elszállt. Viszont a lemez vége még jó, azt használom :D Meg van egy 250 gigás samsungom is, az már 2 éve mûködik, viszont úgy rezonál, és 1 kartondoboz, 2 vastag hungarocell lappal tudtam megakadályozni, hogy belevezesse azt az alacsony frekvenciás búgást a padlón keresztül a házba(nem a gépházba), mert ha megeszi, 2 szobával arrébb is lehet érezni a búgást :D (vasbeton rulz).

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Látom, szép sorjában támadnak a tudatlanok. XD

Hogy szerintem miért vagy idióta:
- a programfülre középsõ gombbal kattintva azonnal új ablakot nyit.
- umm... az szabály, hogy az asztal megjelenítésének a start menü melett kell lennie? Nem. Csak te ezt szoktad meg.
-a kinézettel kapcsolatos dolgokat a testreszabás menüpont alatt találod a képernyõ bállításait a Képernyõ felbontásnál. Szerintem is teljesen illogikus XD Amúgy igazad van az elõre defíniált színsémák eltõntek, helyette tetszõleges színûre állíthatod az ablakok és a tálca a színét, valamint szabályozhatod az átlátszóságuk. De biztos igazad van, és ez egy visszalépés...
-a segítségkérés meg megoldások keresése meg miegyebek a te életed próbálják megkönyíteni. De igazad tiltsd csak le. Megérdemled, hogy szenvedj.
-a vezérlõpult jobb felsõ sarkában beállíthatod, hogy a megjelenítés nagy ikonokban történjen. És tadám! Ott van a klasszikus elrendezésû vezérlõpult amiért rinyálsz.
-UAC. Ha nem tetszik, kikapcsolod. Már mondtam.

"Miért nem tartották meg a Win 3.1 kinézetét?" a win3.1-es "Hotdogárus" szinséma akkor is ütött <#nyes> Kelet-berlini bisztrókra hajazó szinvilágával <#vigyor3>

Ha nekem, aki utánanézek, mit jelentenek az egyes beállitások, van módom beállitani, kikapcsolgatni, ami nekem felesleges, az miért baj?

http://althir.org

Ezt magyaráztam, nem bonyolultabb lett, csak más. Az Office 2007 is ezért nem tetszik sok embernek, mert hülyék ahhoz, hogy átnézzék, egybõl használni akarják. Ha veszel egy új programot, átnézed mi hol van.
Szerintem a gombos füles megoldás óriási találat volt, nekem sokkal jobban bejön, mint a szar tálcás egymásmellé rakós, 20ablaknál kezelhetetlen szar.
"egész program egy kémprogram"
attól, hogy felhasználókat védõ szolgáltatások vannak benn, mint az UAC, nem válik kémprogrammá, de lehet ezt nehezen fogod fel, mert nehezen teszel különbséget egymástól teljesen különbözõ dolgok közt. A jelentés meg akkor küld infót, ha te azt engedélyezed neki. Ez azért van, hogy a problémákat könnyebben orvosolják, hogy adott esetben egy problémádnál ne hónapokig sírjon a szád míg javítják, hanem csak hetekig.
Régi színsémák... Miért nem tartották meg a Win 3.1 kinézetét? Pedig lehet azt is bírta valaki. Nod32 4.0 miért nem úgy néz ki mint a 2-es? A Photoshop CS4 miért nem úgy néz ki mint a PS4? Miért kék az ég? Miért zöld a fû?

Állítsd csak lejjebb a biztonsági szintet, az ilyen casualok akik azt hiszik hogy prok, meg is érdemlik, hogy besz*pjanak valami vicces vírust havonta, nem öreg, nem miattad van ám benn hogy ne indíts el ész nélkül minden szart, mert ugye a géped rendszergazda fiókkal használod...
Most ebbe inkább ne menjünk bele... Mert a szifonhoz képest árban és minõségben csak szarabbul jöhetsz ki a sok bullshittel... Láttál te már iphone-t?
3GS még a magyar Tszutyok árakkal is messze ver minden konkurenciát ár/érték arányban... Hát még az ajánlott AT&T árakkal...

Amúgy valóban, akad olyan cucc, amihez nincs 64bites driver, notimon pl ezért van 32bites W7, a WIFI-jéhez nincs 64bites driver. Amirõl nem tudsz, még nem biztos hogy nem is létezik...
Boron Power
Sztem szükségtelen lett volna egy az xp-nél csilli-villibb op-rendszer. De hát a pénz...

Hogy szerintem miért szarabb a Windows 7:
- a gyorsindító ikonok rányomáskor program füllé változnak, ha újabbat akarok indítani ugyanabból (Pl. IE, TC), akkor jobb klikk, bal klikk, nem maradnak kint faszán az ikonok.
- sikeresen átrakták a jobb sarokba a tálcára rakás gombját, a lehetõ legmesszebb a start menûtõl és nem helyezhetõ át.
- a korábbi megjelenítés tuladjonságai egy rohadt labirintus végén találhatóak meg, külön-külön(ehhez kapcsolódóan eltûntek a régi jó színsémák is(tengerkéket bírtam)
- az egész program egy kémprogram, nem gyõzöm kikapcsolgatni a különbözõ automatikus segítségkérõ, távelérõ, üzenetküldõ szarokat. Valószínû az elcseszett menürendszer miatt meg sem találom mindet
- elcseszett menûrendszer: erre példaképp a régi vezérlõpultot hozám fel, ahol a klasszikus nézetben minden a helyén volt egy ablakban, itt meg 40 kattintással tudok elérni valahova
- minden szarért felugrál, hogy akarom-e csinálni. Persze lejebb vettem a biztonsági szintet, de aki ezt nem vágja, az meghülyül

Összességében a windows xp-nél nem kellett volna kezelésileg bonyolultabb oprendszer, sztem az volt a csúcs. Néhány új funkció kerülhetett volna bele(mondjuk nekem semmi nem hiányzott), de csak a régi keretek között.

De a pénz beszél.

Samu F3 1terrás iponban 20ezer forint. Leggyorsabb jelenleg a nagy vinyók közt, és talán a leghalkabb is.
Mondok én neked. Ott van a régi típusú T-mobile web'n'walk stick. Próbáld meg plug'n'play telepíteni, és utána elmondhatod, hogy már találkoztál ilyennel.

Tapasztalatlanságod ezen hiba terén nem jelenti, hogy nincs is.

Sanyix
muhaha a szoksásos marhaságok :) mindig ugyanaz minden apple vérfanboytól :)
Vedd le az almácskás szemüveget, hasonlítsd össze egy szifon áráért mennyivel jobb képességû mást lehet venni, aztán nézz meg pár hírt a felrobbanó szifonokról ;)
Bár gyanítom nem fog menni, mert már elborult az agyad akkor amikor megvetted a világ legnagyobb bullshitgyárosának termékét.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
"A 64 bit... nos napjainkban még tényleg vannak gondok a driverek kompatibilitásával 64 biten,"
mondjámár ilyet, én még sohasem találkoztam ilyennel, pedig 1,5 éve 64bites os-eket használok...

hát igen, eddig drágák voltak, aztán egy ideig nem néztem az árakat, és leestek a csillagok közül szóval most kapóra jön minden egyes vásárlás :) (bár az a konfig amit leírtam még csak holnap után lesz meg, de már itt érzem a kezeim között) :D

1 Terrásat láttam valami 25 ért, ami már tényleg nagy szó tekintve a kapacitását :) De van 2 terrás is csak az még torony magasan árban elsõ ;)

Még notiba is 20 körül már bõven 500 gigás vinyót lehet kapni :) Asztaliba meg 1TB felettit is akár...
Hál istennek ilyen bajom nincs hogy megállítana a megszokottság mert akkor még mindig dos-t és win 1.11-et használnék vagy 98-at :D Szóval ha minden igaz veszek egy nagyobb vinyót (amit eddig el akartam kerülni de 20 ért már lehet jót kapni pl 250 Géset) és letesztelem. :) Remélem lesz annyira jó mint az XP, és átveszi a Vistának összes pozitívumát!

Hát, azt kell mondjam, amig nem próbálod meg, nem is szeretsz bele.
A géped annyira nem gázos, ezen már bõven jól fut a Win7. Az XP gyakorlatilag ósdi, csúnya, és átgondolatlan oprendszer a Win7hez képest, csak sokaknak fáj, hogy átstrukturálták, egyértelmûbb helyekre pakolták a dolgokat. Hiába, a változás útjában az emberi butaság és csökönyösség áll fõként... :)
Szóval, ez olyan dolog, ha kipróbálod, valószínûleg nem akarsz majd visszatérni az XP-re. Bár van ellenpélda is (ahol a legerõsebb a megszokottság)
Az egyetlen negatívum a SoundBlaster kártyák supportja, az gyakorlatilag nulla. Win7/Vista alatt egy alaplapi integrált realtek cucc százszor rájuk ver sajna.
Nekem eddig Win7 64 alatt minden megy, az is, ami Vista64 alatt nem akart futni, XP alatt meg igen.
Hely... Hát igen, ez a legérdekesebb dolog... Egyrészt, a sok láma mind ultimatet telepít, mert az "kell" neki, holott tele van olyan dolgokkal, ami az átlagfelhasználóknak sosem kell, viszont a helyet foglalja.
Home Premium azt szevasz, mondjuk 10 giga édeskevés, de hát, ez a rész az ez van dolog... :)

És a nagy pozitívumok: DX11, aki játszik, az tudja. De már csak a DX10.1 kihasználásához is kell minimum Vista. 3850nél ez is érdekes lehet. Ha memóriát veszel, ahhoz meg mindenképp kell 64 bit... Abból meg se XP-t, se Vistát nem ajánlanék, nem a legjobbak a tapasztalataim...

Szóval teljesen szubjektív dolog melyik tetszik jobban, én haladás párti vagyok, így mindenképp W7. Aki játszik új játékot, és van pénze vasra, az is W7et használ... Akinek nincs, azt meg eszi a sárga fene...
Bárcsak az ilyen emberek halva születtek volna...
Tudod mit? Ne vegyél levegõt, mert közvetetten azért is fizetni kell... Szívbõl ajánlom.
Az még elfogadható, hogy valaki torrentezik, mert mielõtt megvesz valamit, az már gázosabb ha úgy kell neki, hogy nincs rá pénze. Az meg a legszánalmasabb, aki arra büszke, hogy lopja. <#violent>
Hát emberek, elolvastam a cikket, és az összes kommentet de ezúttal se lettem okosabb sajnos. Én még mindig XP Prof-ot használok, a Vista eddig még kimaradt az életembõl. Most hogy bejött a Win7 látok benne fantáziát, és majdnem maradéktalanul biztos vagyok benne hogy a Vista-hoz képest kijavítottak benne sok hibát, és csiszolgatták viszont nekem nagyon úgy tûnik hogy ez a dolog még nincsen kiforrva valahogy..

Félek attól hogy sok progi amit használnék nem menne vele, ill. játék. Persze a puding próbája az evés, és ez a másik bajom, hogy nekem C: meghajtóra 10 G van felszabadítva amin az XP könnyedén el tud huncutkodni és még marad is helye, de ennek a win csodának 16G szabad hely kell minimum, amit nem is igazán értek hogy mire fel o.O

A gépem se nagy fény duplamag 2.8ghz, 2G ddr2 ram HD3850 512MB... lehet ehhez még elég az xp, vagy gyorsabb lenne a gépem win7 alatt? egyenlõre nem vagyok még képben de figyelem majd a válaszokat :)

(win 1.1, win1.11, win95, win98, XP, utána meg sokat ittam lehet az gátolta a további fejlõdést :D)

Erre a postodra csak ezt tudom mondani:

Na akkor elmondom, hogy egy program exe fájlának azért nem tudsz ikont cserélni, mert az ikonja bele van programozva. De ez mindig is így volt. Megoldás, ha csinálsz róla egy parancsikont, és annak változtatod meg az ikonját, így:
Ikoncsere

Aztán csak a te kedvedért bepipáltam azokat a jelölõ négyzeteket, amik szerinted kipipálhatatlanok úgyhogy én a helyedben elõbb kipróbálnám mielõtt hülyeségeket írkálok...
Hozzáférések

Az utolsó problémádat meg akkor nem értem. Milyen fájltársításokat akarsz te beállítani egy mappához??

És még ezé pénzt kiadni. Van nekik elég amit megfigyelésre használnak <#gun>
mflex
LOL!<#zavart1>

Viszont elképzelhetõ, hogy már rég megszokta a gyógyszer hatását!
A rengeteg nick név és a windows fikázása, talán üldözési mániát és skizofréniát rejt(het) magában.

Érdekes, én MAC user vagyok fõleg, de soha nem trágyáztam a win7-et, sokan nem tudják, hogy mi a lófaszt kezdjenek magukkal, ebben élen jár vajonkiki (Flang3r) és a kb 50 alreg "barátja".

What about the forests?

MS WINDOWS 7 ULTIMATE TORRENT editon 0.0 Ft <#mf1>
MS Windows 7 Home Premium OEM 25.625 Ft
MS Windows 7 Professional OEM 33.989 Ft
Lehet,hogy jó a Win7 ,de nagyon-nagyon drága:
MICROSOFT Windows 7 Professional Magyar BOX 80.466Ft
MICROSOFT Windows 7 Home Premium Magyar BOX 51.454Ft
Ja igen: A Vezérlõpult - Default programs lett a tab, amit keresgetsz. Eléggé bénán sikerült az elözõ Post-omban, így gondoltam ideírom még egyszer neked címezve.

Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090

TC-nél a megoldás baromira egyszerû. Vagy nyomod a Ctrl+Shift-et indításnál és rögtön rendszergazdaként fut (Mert attól még, hogy superuser privilégiumaid vannak van a rendszer annyira okos, hogy nem hagyja, hogy minden szoftver rendszergazdaként módosítgasson mindent), vagy jobb klikket nyomsz rá, és a kompatibilitás fülön rendszergazdai futást választasz.

Fájltipusok: Vezérlõpult - Default Programs (Gondolom magyarul alapértelmezett programoknak kellene, hogy hívják).

Gerygrey
Én fél éve használom a Windows 7-et. XP-n ennyi idõ alatt már jócskán lehetett érezni, hogy kezd elfáradni, egyre lomhább és lassabb lett, jó persze lehet registry-t buherálgatni meg ilyesmik de átlagfelhasználónak ehhez se kedve, se ismerete nincs.

A hetes viszont még ma is ugyanolyan fürge, mint a telepítés napján...

Nekem tetszik a tálca. Az a megoldás nagyon nem jön be, hogy csak az ikonok látszódnak, de szerencsére visszaállítható (ahogy XP-nél is mindig elsõ volt telepítés után, hogy kilõjem az egy program = egy gomb kinézetet) viszont a gyorsmenübe pinnelhetõ mappák és projektfájlok pl Premiere-ben, nagyon jól jönnek a mindennapi munka során.

UAC baromira idegesítõ volt már a Vistában is, szerencsére kilõhetõ. Még mindig jobb mint az OSX, ahol minden egyes alkalommal jelszót kell megadni.

Aero valóban csicsa, de nekem tetszik. A szép felhasználói felület számomra a kellemes munkakörnyezet része, akinek nem tetszik, még mindig választhatja a win95 dizájnt.

After Effects renderelésben 10% sebességnövekedést hozott pusztán az XP lecserélése Windows 7-re, és a 64 bit révén lehetõségem van a memóriát is 8 gigára duplázni, így olcsón mégtöbbet kihozhatok a gépbõl.
B0nFire
LOL! Te nagyon hülye vagy! Ezt a képedet elteszem emlékbe! <#idiota>

Ez nagyon jó gyógyszer; írasd fel! Egyet bekapsz belõle reggel, és egész nap laza vagy. Én is szedtem; nem szégyen az.

A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

B0nFire
"Bekereteztem szép pirossal mind két képen, ha így sem találnád meg...
http://i38.tinypic.com/fk9vf9.jpg
http://i37.tinypic.com/5lywpz.jpg"
- Kár volt, mert ez pont nem segít! A mappa ikoncseréjét megtaláltam; nem arról beszéltem, hanem a fájlok ikonjainak cséréjérõl! Amit a második képen bemutatsz, de én továbbmegyek egy kattintással, és áruld már el, légy szíves, hogy ebben az ablakban te hol cserélsz ikont??? Ugye, hogy sehol? Csupán a program társítását állíthatod be, semmi többet. Én
errõl a tabról beszéltem, vagyis ennek a hiányáról!

Ezen a harmadik képen te magad demonstrálod kiválóan, hogy az általad bemutatott jelölõnégyzetek inaktívak! Nem tudod kipipálni! Legalább megpróbáltad volna, mielõtt a screenshotot beposztolod!

Szóval a három demonstrációdból három defektes. Gondolod, hogy nem keresgéltem napokig a beállításokban, és olvastam át cikkek, leírások garmadáját, mielõtt ezt felemlegetem? Általában elõször szeretek meggyõzõdni valamirõl, mert nem szeretnék a végén tökhülyének látszani. Az ikonok cseréjére mindenhol csak külsõ programot ajánlanak. Azok, akik már január óta nyúzzák ezt a rendszert, és mondhatni van már benne rutinjuk.

A driver hiánya miatt egyáltalán nem a Win7-et szidtam, habár így visszaolvasva tényleg félreérthetõ volt, amit leírtam. Csupán le akartam szögezni, hogy nincs. Tudom, hogy nem az MS dolga.

-Fejvakaras-...nekem default beallitasokkal,a TC problema nelkul csinal konyvtarakat...senki sem kerdez ra semmire..(7.50RC1,64bites Win 7)
Bekereteztem szép pirossal mind két képen, ha így sem találnád meg...
http://i38.tinypic.com/fk9vf9.jpg
http://i37.tinypic.com/5lywpz.jpg

Az UAC ha nem tetszik, kikapcsolod. Elsõsorban arra találták ki, hogy a hozzá nem értõ felhasználóktól megvédje a rendszert. Bár nem hiszem, hogy ez sikerül neki, de szép próbálkozás. Másodsorban segít a kártevõk kivédésében. Amúgy a kikapcsolás elõtti fokozat már csak akkor kérdez, ha rendszerfájlt akar módosítani egy program.

Az, hogy nem hagy belekontárkodni alapból a rendszerfájlokba szintén az UAC-hoz hasonló okból van így. Alapból minden rendszermappához felhasználóként férsz hozz, aki nem módosíthatja azt. Total Commander ilyenkor pl megkérdezi, hogy akarod-e rendszergazdaként módosítani a fájlt. Erre igennel válaszolva gond nélkül megteszi. De ha te mindenáron azt akarod, hogy te bármikor bárhogy módosítgasd a rendszerfájlokat, akkor itt ezt is beállíthatod:
http://i37.tinypic.com/wv4olu.jpg

Azt nem tudom miért nem hagy téged az asztalra menteni, de biztos vagyok benne, hogy te configoltál valamit félre. Mert alapból lehet.

Ezt a font átnevezgetõsdit én sem értem miért kellett...

Azért, hogy nincs driver a hangkártyádhoz a hangkártyád gyártóját szidd. Nem a Windows 7 hibája. Ha minden létezõ driver includeolva lenne a Windowsban, akkor meg azért menne a sírás, hogy miért foglal 50GB -ot.

Justil:
A Windows Explorer tényleg nem a legjobb, én is TC-t használok és 64 bites a rendszerem. A kettõ nem zárja ki egymást... Ugyanúgy futathatsz 32 bites alkalmazásokat 64 bites rendszeren. Egyedül a drivereknek kell klappolnia.

B0nFire
Általános fájlkezelésre én sem használom sem az Intézõt, sem a Commandert. Dokkot használok, aztán egyik ablakból a másikba gyorsbillentyûkkel megy a fájlkezelés. Hála a snapnek, ezt most már kényelmesebben is meg tudom tenni. A Commandert speciális feladatok ellátására használom. Pl vannak olyan mappák, amelyeket másképp sehogy sem láthatsz Windowsban, még akkor sem, ha be van kapcsolva a rejtett mappák mutatása. Egy csomót elsumákol a Win, a Commander viszont megmutatja. Továbbá fájldarabolásra és egyesítésre is használom + amint említettem keresésre meg hasonlókra.

Jó a TC, mert iszonyat gyorsan lehet vele dolgozni, már ha megtanulja valaki az apró trükkjeit, például a gyakran használt mappákat felvetetni a gyorslistájába (CTRL+D és az aktuális könyvtár hozzáadása), valamint nálam be van állítva a Backspace, hogy ugorjon a Sajátgépbe, és mindent billentyûrõl lehet benne vezérelni milliószor gyorsabban, mint egérrel.

Ezer+egy jó dolgot tud a TC, csak sajnos már nem tanítják. Nem elég trendi. Pedig a DOS parancssora után a Norton Commander felüdülés volt anno. Nem véletlen, hogy ellopták, és TC, illetve WinCommander lett belõle, olyan praktikus volt. Persze a mai TC-k már lefõzik tudásban az akkori NC-ket, de jól ki volt találva az alapkoncepció.

fájl-ikonokat nemtom, de a társítást én xp alatt sem ott oldottam meg. jobbklikk a társítani kívánt fájlon, tulajdonságok, és ott "opens with.." (nem szeretem a magyar OSt :)

A fokozatmentes ikonméret-állítás amúgy tényleg baba dolog, csak mondjuk engem a beépített filekezelõ (explorer) továbbra sem elégít ki.
Sokan TC-t használnak ugye, abból viszont sajna nincs 64-bites változat.
Szerencsére én találtam jobb alternativát amibõl van x64 is, amúgy is messzirõl kerülöm a TC-t :)

B0nFire
Nos. 5 napja megy nálam a W7 mint fõ (és egyetlen) OS két gépen. Az asztalin, és a laptopon is. Néhány észrevétel. A mappa beállításai közül eltûnt a fájltípusok tab. Ez jó volt, mert itt lehetett beállítani a fájltársításokat, továbbá ikont cserélni, amennyiben a gyári ronda. Lehet, hogy apróság, de részemrõl eszméletlen rondának tartom a VLC ikonjait, és amennyiben ezt W7 alatt szeretném megváltoztatni, külsõ programot kell ehhez igénybe vennem. Szóval ezt nem értem, hogy miért kellett kivenni belõle?

Az UAC. Figyelemre méltó, hogy a Vistához képest ez már "fejlõdött", de csak annyiban, hogy egy négyfokozatú csúszkán lehet beállítani, mennyire legyen idegesítõ. Még a második fokozat is az, XP-hez képest. Tehát szvsz a userek nagy része kapásból ki fogja ezt is kapcsolni, mert akkor is kérdezõsködik, ha XP kompatibilitási mód van beállítva egy programnak, mert W7-tel nem kompatibilis. Pl. a Nero. A Total Commanderrel akárhányszor megpróbál az ember új mappát létrehozni (F7), az UAC akkor is kérdezõsködik. Két ablakot is le kell kattintani, hogy létrejöjjön egy új üres könyvtár. A legenyhébb fokozatban is. Erre ugyan mi szükség volt?

Ezen felül bizonyos helyekre sehogy sem enged menteni, hiába van rendszergazdai fiókod. Szükségem lett volna rá, hogy egy fájlt módosítsak, ami a system32-ben van. Sehogy sem engedte, amíg teljesen ki nem kapcsoltam az UAC-ot. Tudtam, mit csinálok, és nem elõször csináltam. Ha én valamit ki akarok próbálni, abban az UAC nem fog megakadályozni. Hiszen akkor is feltelepítek egy ismeretlen programot - hát hiszen ki akarom próbálni - ha közben háromszor rákérdez, max a vérnyomásom emelkedik egy cseppet. Meg tehát nem akadályoz semmiben. Ha összeomlik a rendszer, helyreállítom, mert minden ilyen beavatkozás elõtt létrehozok visszaállítási pontot. És ha a rendszer-visszaállítás sem mûködik, na bumm! Ez volt a tanulópénz; akkor újra rakom a rendszert.

Az UAC kitalálta például azt is, hogy nincs jogom az Asztalra menteni, szerezzem be az engedélyt a rendszergazdától (aki én vagyok).

Másképp hívják benne a fontokat. Ez miért baj? Elmesélem.

Van a VLC-nek egy olyan bugja, hogy ha be akarom állítani a feliratok betûtípusát, akkor nem lehet betallózni, hanem kézzel kell beírni az útvonalat az ablakba. Eddig ezzel nincs is semmi gond. De! XP alatt ez az útvonal nálam a következõ volt:
C:\Windows\Fonts\arialbld.ttf

most pedig:
C:\Windows\Fonts\arialbd.ttf

Észreveszi valaki a különbséget? Nekem is két napig tartott, amíg leesett, hogy a font nevébõl hiányzik az "l". Tehát nem "bld", csak "bd". Apróság, de mindez elég volt ahhoz, hogy két napig szopjak vele, mi a francért nem jeleníti meg a feliratot a VLC? Hát csak azért, mert olyan fontot adtam meg neki, amilyen nem létezik. Ezt most miért kellett?

Továbbá: Már több mint két hete hivatalosan is a boltokban van a W7, azonban még most sincs driver a hangkártyámhoz. Nem igaz az, hogy a W7 a Vista kiforrott drivereit használja, vagy legalábbis csak részben igaz. Ha ugyanis 1000 driverbõl csak egyet nem ismer, és nekem pont olyan hardverem van, engem nem vigasztal, hogy közben az összes nyomtatót, szkennert, iPodot, mp3 játékost, digitális kamerát felismeri, ugyanis ezek közül egyikkel sem rendelkezem. Egy kutya közönséges, filléres de elterjedt hangkártyáról van szó (CMI9738/C3DX), amihez a legújabb driver is csak W7 béta, ami nem támogatja a Wave forrásból történõ felvételt. Megette az egészet a fene. Természetesen próbáltam Vista drivert feltenni, kétszer is kékhalál lett a vége.

Na, mondjak valami pozitívumot is!

Annak ellenére, hogy kétszer is behalt a rendszer, mindig talpra tudott állni önerõbõl, és azóta is vígan fut. Erre az XP sosem lett volna képes.

Nekem kimondottan tetszik az új tálca. Kevesebb helyet foglal rajta egy-egy program, és ami nagyon jó, már lehet õket cserélgetni, akár a böngészõ füleit, hogy esik kézre. Ez már nagyon kellett.

A keresõ ugyan tényleg elég gyatra, viszont a beindexelt programokat a Start Menübõl pillanatok alatt elõszedi. Sõt, azokat is, amelyek nincsenek is benne a Start Menüben, mert mondjuk portable progik és nem csinálunk nekik parancsikont. Beírom az elsõ két betût a keresõsávba és már meg is van a program. Nem kell belemászni a Start Menübe, mint eddig. Persze komlyabb keresésre továbbra is a Total Commandert használom.

Megkövezhet az összes kocka, de nekem tetszik a "parasztvakítás", az Aero, az áttetszõ ablakkeretek, az animációk, a megnyitott ablakok bélyegképei stb. Tetszenek a témák és kerestem nekem szimpatikus gadgeteket is a netrõl.

Végre, a sok gagyi játék közé már bekerült a sakk is! Persze eddig is lehetett hozzájutni, csak külsõ program volt, most meg benne van a telepítõben. Ez már tetszik.

Tetszenek a mappanézetek is. A Fokozatmentesen állítható ikonméret, meg ilyesmi. Lehet, hogy sokaknak nem számít, de nekem igen a felhasználói élmény. Szeretem, hogy csicsás.

Nem tudom, hogy csinálták, de jól megcsinálták: A W7 sokkal jobban kihasználja az erõforrásokat, mint az XP. Itt gondolok elsõsorban az energia felhasználásra. Ez pedig nem reklámszöveg, hanem tény. A laptopom egy töltéssel 45 percet bírt ki XP-vel, a legkisebbre csökkentett fényerõvel terheletlenül, vagyis passzív, várakozó állapotban. Ugyanaz a laptop W7-el 1:35 percet bírja sokkal nagyobb fényerõvel! Lemértem. Ezek után lehet böfögni, hogy így, meg úgy pocsékol; tapasztalati tény bizonyítja ennek az ellenkezõjét.

Vannak még egyéb tetszetõs dolgok, de nem akarok regényt írni. Egy szó mint száz, jól össze van ez rakva, és ama 1 db driver kivételével minden kitûnõen szuperál rajta.

További jó napot!

don't feed the troll...

Lazarus
Dynamic
OFF

Érdekes, hogy mindent tud amire szükségem, márpedig elég sok funkciót használok és hidegen hagy, hogy nincs rajta vaku, meg az egyéb kicsinyes baromságok, amit fel szoktak hozni (más komoly érvet ugyanis nem tudnak). A legfontosabb az, hogy egy kvázi kézi számítógép kényelmes, logikus, praktikus legyen, megfelelõ szoftver ellátottság legyen, találjak minden kívánalmamra programot. Ezekben a szifon a mai napig verhetetlen. Naponta többszáz(!) program jelenik meg. A többi készülékre mennyi? Jó esetben két-három darab? Van egy méregdrága "számítógéped" néhány alapfunkcióval és örülhetsz, ha 1-2 plusz progit össze tudsz kaparni. Hurrá! Nem baj, a lényeg az, hogy 5 pixellel nagyobb a felbontás, 10 Mhz-cel gyorsabb a procija és van rajta vaku. Röhej.
Aki csak hallomásból ismerik a készüléket, azok a legnagyobb észosztók, de aki használja is elõbb-utóbb, de beismeri, hogy összességében még mindig verhetetlen, akárhogy is megjelentek nagyobb hardverspecifikációval megáldott készülékek.
Gyatra minõség meg, no comment... Tipikus urban legend a "soha nem használtam szifont" emberek szájából. Miközben pont, hogy az ellenkezõje igaz. A youtube-on számtalan stress-test videó van, ami bemutatja a képernyõ és a készülék, szinte sérthetetlenségét.
Szerintem ez egy 14 éves idióta aki a fejébe vette, h a Windows 7-et csak azért is utálni fogja.

És bazmeg nem sajnálta a fáradságot átszerkeszteni a Windows hirdetését tokkal-vonóval...Rettenetes ha a hülyeség kitartással párosul...<#szomoru1>
Már várom mikor kerül elõ a TRÓJAI MEGFIGYELÕ RENDSZER
A:SD:ASDA?SDASD??D:D:SDAD:S::D:DDD

Az OK, hogy neked nem tetszik, de miért kell fikázni a hülyeségeiddel. Jól mondja MasterChief, használj MS-DOS-t, bár - ha jól tudom - az MS azt is kémprogramok tömkelegével rakta tele. Floppy-n jelentett anno Redmondba, vagy galambpostával úgy emlékszem.

Köszönjük, hogy jelenléteddel még mindig emeled az est fényét, Emese!

Flang3r, mond, hogy csak tetted azt, hogy ekkora kretén vagy. :D

Az otthon csoportról nem tudok mit mondani, soha nem használtam.

A Jump List meg ha tényleg egy felesleges parasztvakítás, akkor miért alapfeature minden "huszadrangú gagygi" linuxban? Vagy te vagy az egyetlen akinek feltûnt, hogy fölösleges? Érdekes.
A SNAP meg megkönyítette az életem. Két mozdulatból egymás mellé tudok feszíteni két olyan dokumentumot, amiknél arra van szükségem, hogy gyorsan tudjak átjárni közöttük.

A WLE -ból egyedül a Live Messengert használom, és szerintem a felhasználók nagy része is így tesz. Skype-t is használók, azon van 12 partnerem, MSN -en van 60.

A windows search-t se sûrûn használom, de ha kell valami mindig megtalálom vele.

A Windows 7 tálca pedig egy zseniális újítás! A megjelenése felüdülés az untig használt XP tálcához képest. A megnyitott programok ikonokként való megjelenítése is remek segítség. Az én régi tálcám folyton megtelt munka közben a mindenféle vacakkal. Itt könnyen és gyorsan tudok navigálni, és még sose telt meg a tálcám. De ha valakinek nem tetszik át lehet állítani régi stílusúra.

A 64 bit... nos napjainkban még tényleg vannak gondok a driverek kompatibilitásával 64 biten, de elterjedõben van. És egy oprendszert nem 1 hónapra nem is 1 évre terveznek. A jövõben minden átáll 64 bitre, és már ma is rengeteg 64 bites alkalmazást találhatunk, kezdve a közkedvelt vírusírtókkal, folytatva a nevesebb videó lejátszókkal, egészen a játékokig. A Crysis, napjaink toplistás játéka is támogatja a 64 bitet. Valamint megjegyezném, hogyha nem 64 bites rendszert használsz, akkor baszhatod ha 3 gigánál több memóriát szeretnél.

Szerintem a Windows 7 az eddigi (külsõ program nélkül) legjobban testreszabható Windows.

Sokat javított a Microsoft a Windows 7 teljesítményén a Vistához képest. És bár igaz, h alapból többet eszik mint az Windows XP, de teljesítményben is többet ad. Ha egy rendszert a minimum követelményei alapján ítélsz meg, akkor kérlek térj vissza az MS-DOS-ra. Mert az akkor igazán király! :D

Az ezalatt fikázott featureöket nem használom, így véleményt sem tudok rólla mondani.

Úgyhogy Flanger kérlek mássz vissza a barlangba ahelyett, h hülyeségeket írkálsz a neten.

nevetséges ez az ember....

Tudhatnád már, hogy Arrakistornak max 1GB memória (és egy 900MHzes cpu) elég virtuálisan futtatni az xp-t a linuxban, azt az xp-ben, azt a linuxban, azt xp-ben, azt a linuxban... stb; emelett videót vágni, half lifeozni, hd videót nézni, na meg persze szétflémelni minden wines topikot. Ha vmit kihagytam, szóljatok! <#idiota>

Balumann
Tehát Win7 azért szar, mert az újdonságok egy része már korábban is bennevolt más oprendszerben, illetve neked haszontalan, illetve nagyobb gépre épít.

Nameg tudom, az a beépített "szolgáltatás", ami adatcsomagok küldésének késleltetésével továbbít rólunk információkat, hogy a szabadkõmûvesek megfigyelhessenek.

hallod flanger te akkora fail gyerek vagy, hogy azt már el sem lehet mondani:D:D mennyjél azt legozz össze egy win xpt

Az XP meg nem tudja rendesen kezelni a memóriád, a processzorod elalszik mert semmi dolga, a ramod meg elfogyott.....

Sanyix
ja, nem ettõl degradálódik a szifon szar készülékké, hanem a nemtudása, és a gyatra minõsége miatt :)

Dynamic
Most nézem... istenem, de szánalmas. Ja, nem a Win7, hanem ez a már beteges szintû gyûlölködésed.
<#idiota>
Dynamic
Az meg hogy "A linux ezt már X éve tudja" miért érv?

Meg a másik: Kit érdekel, hogy a Linux tudta. Ettõl haszontalan fícsör lesz? Nem. Hasznos? Igen, hasznos. Akkor meg a kutyámat nem érdekli, hogy mit tudott a Linux már az õskorban. Ez ugyanaz, mint amikor az iPhone-omnál jön valami hasonló nagyokos osztani, hogy ezt és ezt már a Nokia QXY23568Z6-is tudta. Mintha ettõl már automatikusan szar készülékké degradálódna le az iPhone.