olyan hogy jó vinyó nincs. A technológia egy elavult szar, főleg ahogy növekszik az adatsűrűség. Vinyón fontos adatot tárolni olyan mint oroszrulettezni. Bármikor behalhat, előjel nélkül. Én 2 hónapja vettem egy sok helyen ajánlott jónak mondott seggét 7200.12-es szériájú 500 gigás vinyót. Jó is volt, 1 hónapig amikor is megjelentek rajta a hibás szektorok, és a seek error/raw read error hegyek. Szépen ment le a hdd sentinel kondició cíkja 98%-ról napról napra. Most tart 74 %-nál :D és még szerencsés helyzetben vagyok, ugyanis a mai vinyóknál gyakori az, hogy megy, majd puff se kép se hang, vége.
Sajnos az ssd akárhogy is csak korlátozott írást olvasást bír, de az a jövő, vinyó nem megbízható. Amúgy van egy 80 gigás samsungom is, annak 1 év után a lemez elejéről minden elszállt, aztán ha újratöltöttam havonta elszállt. Viszont a lemez vége még jó, azt használom :D Meg van egy 250 gigás samsungom is, az már 2 éve működik, viszont úgy rezonál, és 1 kartondoboz, 2 vastag hungarocell lappal tudtam megakadályozni, hogy belevezesse azt az alacsony frekvenciás búgást a padlón keresztül a házba(nem a gépházba), mert ha megeszi, 2 szobával arrébb is lehet érezni a búgást :D (vasbeton rulz).