Sztem szükségtelen lett volna egy az xp-nél csilli-villibb op-rendszer. De hát a pénz...
Hogy szerintem miért szarabb a Windows 7:
- a gyorsindító ikonok rányomáskor program füllé változnak, ha újabbat akarok indítani ugyanabból (Pl. IE, TC), akkor jobb klikk, bal klikk, nem maradnak kint faszán az ikonok.
- sikeresen átrakták a jobb sarokba a tálcára rakás gombját, a lehető legmesszebb a start menűtől és nem helyezhető át.
- a korábbi megjelenítés tuladjonságai egy rohadt labirintus végén találhatóak meg, külön-külön(ehhez kapcsolódóan eltűntek a régi jó színsémák is(tengerkéket bírtam)
- az egész program egy kémprogram, nem győzöm kikapcsolgatni a különböző automatikus segítségkérő, távelérő, üzenetküldő szarokat. Valószínű az elcseszett menürendszer miatt meg sem találom mindet
- elcseszett menűrendszer: erre példaképp a régi vezérlőpultot hozám fel, ahol a klasszikus nézetben minden a helyén volt egy ablakban, itt meg 40 kattintással tudok elérni valahova
- minden szarért felugrál, hogy akarom-e csinálni. Persze lejebb vettem a biztonsági szintet, de aki ezt nem vágja, az meghülyül
Összességében a windows xp-nél nem kellett volna kezelésileg bonyolultabb oprendszer, sztem az volt a csúcs. Néhány új funkció kerülhetett volna bele(mondjuk nekem semmi nem hiányzott), de csak a régi keretek között.