FefeeX#57
Hát, azt kell mondjam, amig nem próbálod meg, nem is szeretsz bele.
A géped annyira nem gázos, ezen már bőven jól fut a Win7. Az XP gyakorlatilag ósdi, csúnya, és átgondolatlan oprendszer a Win7hez képest, csak sokaknak fáj, hogy átstrukturálták, egyértelműbb helyekre pakolták a dolgokat. Hiába, a változás útjában az emberi butaság és csökönyösség áll főként... :)
Szóval, ez olyan dolog, ha kipróbálod, valószínűleg nem akarsz majd visszatérni az XP-re. Bár van ellenpélda is (ahol a legerősebb a megszokottság)
Az egyetlen negatívum a SoundBlaster kártyák supportja, az gyakorlatilag nulla. Win7/Vista alatt egy alaplapi integrált realtek cucc százszor rájuk ver sajna.
Nekem eddig Win7 64 alatt minden megy, az is, ami Vista64 alatt nem akart futni, XP alatt meg igen.
Hely... Hát igen, ez a legérdekesebb dolog... Egyrészt, a sok láma mind ultimatet telepít, mert az "kell" neki, holott tele van olyan dolgokkal, ami az átlagfelhasználóknak sosem kell, viszont a helyet foglalja.
Home Premium azt szevasz, mondjuk 10 giga édeskevés, de hát, ez a rész az ez van dolog... :)
És a nagy pozitívumok: DX11, aki játszik, az tudja. De már csak a DX10.1 kihasználásához is kell minimum Vista. 3850nél ez is érdekes lehet. Ha memóriát veszel, ahhoz meg mindenképp kell 64 bit... Abból meg se XP-t, se Vistát nem ajánlanék, nem a legjobbak a tapasztalataim...
Szóval teljesen szubjektív dolog melyik tetszik jobban, én haladás párti vagyok, így mindenképp W7. Aki játszik új játékot, és van pénze vasra, az is W7et használ... Akinek nincs, azt meg eszi a sárga fene...