Én fél éve használom a Windows 7-et. XP-n ennyi idő alatt már jócskán lehetett érezni, hogy kezd elfáradni, egyre lomhább és lassabb lett, jó persze lehet registry-t buherálgatni meg ilyesmik de átlagfelhasználónak ehhez se kedve, se ismerete nincs.
A hetes viszont még ma is ugyanolyan fürge, mint a telepítés napján...
Nekem tetszik a tálca. Az a megoldás nagyon nem jön be, hogy csak az ikonok látszódnak, de szerencsére visszaállítható (ahogy XP-nél is mindig első volt telepítés után, hogy kilőjem az egy program = egy gomb kinézetet) viszont a gyorsmenübe pinnelhető mappák és projektfájlok pl Premiere-ben, nagyon jól jönnek a mindennapi munka során.
UAC baromira idegesítő volt már a Vistában is, szerencsére kilőhető. Még mindig jobb mint az OSX, ahol minden egyes alkalommal jelszót kell megadni.
Aero valóban csicsa, de nekem tetszik. A szép felhasználói felület számomra a kellemes munkakörnyezet része, akinek nem tetszik, még mindig választhatja a win95 dizájnt.
After Effects renderelésben 10% sebességnövekedést hozott pusztán az XP lecserélése Windows 7-re, és a 64 bit révén lehetőségem van a memóriát is 8 gigára duplázni, így olcsón mégtöbbet kihozhatok a gépből.