• B0nFire
    Általános fájlkezelésre én sem használom sem az Intézőt, sem a Commandert. Dokkot használok, aztán egyik ablakból a másikba gyorsbillentyűkkel megy a fájlkezelés. Hála a snapnek, ezt most már kényelmesebben is meg tudom tenni. A Commandert speciális feladatok ellátására használom. Pl vannak olyan mappák, amelyeket másképp sehogy sem láthatsz Windowsban, még akkor sem, ha be van kapcsolva a rejtett mappák mutatása. Egy csomót elsumákol a Win, a Commander viszont megmutatja. Továbbá fájldarabolásra és egyesítésre is használom + amint említettem keresésre meg hasonlókra.

Jó a TC, mert iszonyat gyorsan lehet vele dolgozni, már ha megtanulja valaki az apró trükkjeit, például a gyakran használt mappákat felvetetni a gyorslistájába (CTRL+D és az aktuális könyvtár hozzáadása), valamint nálam be van állítva a Backspace, hogy ugorjon a Sajátgépbe, és mindent billentyűről lehet benne vezérelni milliószor gyorsabban, mint egérrel.

Ezer+egy jó dolgot tud a TC, csak sajnos már nem tanítják. Nem elég trendi. Pedig a DOS parancssora után a Norton Commander felüdülés volt anno. Nem véletlen, hogy ellopták, és TC, illetve WinCommander lett belőle, olyan praktikus volt. Persze a mai TC-k már lefőzik tudásban az akkori NC-ket, de jól ki volt találva az alapkoncepció.