• Kornan
    1,3. Részben egyetértek. Habár megfelelő tréningel(agy folyamatos használata,stb...) növelhetőek az ember szellemi képességei korlátozott mértékben. Én úgy érzem ,hogy NAGYON sokan többre lennének képesek mint amik most, csak az akaraterő és motiváció hiánya, egészség, stb... korlátozza őket ebben. Tehát én azt mondom ők vagy a gyerekeik képesek lennének elvégezni, egy jobb képességeket igénylő munkát is.

És akkor még nem is beszéltem a génmanipulációról és társairól, amik ugyan még gyerekcipőben vannak ,de elméletben képesek kitágítani az emberi korlátokat.

4. Szerintem több oka is lehet, de leginkább az ,hogy egyszerűen a sok munka és teendő mellett nemigen jut idő gyerekre a mai rohanó világban. Talán ha a robotok besegítenének bizonyos dolgokban, levennék a terhet az emberek vállairól, több idejük lenne a magánéletükre. És mivel olcsóbban és gyorsabban képesek elvégezni amit csinálnak, (feltételezem a jövőbe is így lesz,különben nem sok értelmük lenne) ezért hozzájárulnak majd az életszínvonal növekedéséhez. Ugyanannyi munkáért több terméket tudsz majd megvenni.

Állami szinten lehet szabályozni a kérdést, de szerintem nagyon rossz megoldás lenne, ha betiltanánk a robotokat csak azért mert elveszik a munkát. Alkalmazkodunk kell az új helyzethez és nem bebetonozni a jelenlegi felállást. Létezik ennél jobb is, mint ami most van és szerintem minden meg kell tennünk ,hogy valósággá váljon. És a robotok egy jó eszköz, ami hozzájárulhat egy jobb jövőhöz is, ha okosan alkalmazzuk azokat.

Egyenlőre ez még a távoli jövő, de ha már képességeik a szükséges területeken meghaladják majd az emberét, és létszámuk is nagy lesz, akkor gyakorlatilag felválthatják az emberi munkaerő nagy részét, ami azt eredményezi majd, hogy az embereknek nem kell dolgozniuk, hogy megéljenek(senkinek), mert ami alapvetően szükséges , azt mind robotok állítanák elő. Ha azt is a robotok állítanák elő ami az előállításhoz kell, akkor egy olyan kör alakulna ki, ahol minden majdnem teljesen ingyen van(pénzügyi szempontból). Csak kell egy nagy kezdeti beruházás + ami elromlik kicserélni. Szal szerintem a robotok alkalmazásának ez lenne a végső célja, hogy, "rabszolgaként" kiváltsák az emberi munka szükségességét. A manapság jellemző gondolkodásmód mellett nehéz elképzelni ,hogyan működhetne ez, de én hiszek benne ,hogy valami módon lehetséges.