A jövő munkahelyein robotok lesznek a kollégáink

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vagy a társadalom átalakul, a robotmunkaerõ és a piacgazdaság szerintem egymást kizáró jelenségek.

Az utcaseprés pont egy olyan munka amit alacsony intelligenciával is el lehet végezni.

Ez természetesen nem azt jelenti hogy az utcaseprõk hülyék vagy hogy a munkájuk kevésbé értékes a társadalom számára.

"alacsony intelligenciát igénylõ robotmunkák helyett több szellemi munkás kell majd"

Érdekes én nem ismerek alacsony intelligenciát igénylõ munkát csak térsadalomra hasznos munkát.Ha a szemetesek nem dolgoznak belefulladunk a szemétbe.
"alacsony intelligenciát igénylõ robotmunkák helyett több szellemi munkás kell majd"

Hogyne! Felhívod és kimegy a vízvezetékszerelõ robot.Robotpszichiáter robotrendelõben robotdiagnózist állít fel.Robottévében robotbemondó robotol.
zyppy
EEVESZIK A MUNKÁT!

Kornan
Az mondjuk más kérdés, hogy mi lesz, ha bármilyen melót jobban el tudnak majd végezni. Az még soká van szerintem, de ha ez lesz, akkor alapjaiban átalakítja a társadalmat. Rengeteg kérdést felvet. Kb olyan lesz mint vmelyik olajországban most, hogy a gazdaság teljesítményétõl függõen kapsz x összeget és azt csinálsz vele amit akarsz. Tehát a fogyasztás itt sem szûnik meg. HA ilyen lesz akkor lehetõvé teszi a ma szerintem utópisztikusnak számító társadalomszerkezeteket. Ilyen pl a zeitgeist movement(link). Nem olvastam végig pontosan mi is ez, de érdekes.
Kornan
Ez hülyeség már megbocsáss. Jelenleg is rengeteg robot dolgozik az embernél gyorsabban és sokkal jobb minõségben, ja és nem kér fizetést sem. Csak egy nagyobb kezdeti beruházást és viszonylag(fizetéshez képest) alacsony fenntartási költséget igényel, szal inkább az megy csõdbe aki nem használ majd robotot. Nem csinál mást, minthogy átszervezi a munkaerõ szükségleteket, pont mint az iparosodás idején, akkor is ugyanezt ment. Akkor is most is lesznek valszeg géprombolók. Az alacsony intelligenciát igénylõ robotmunkák helyett több szellemi munkás kell majd. A csökkenõ lakosságú államokban a bevándorlást nem számítva másképp nem is lehetne fenntartani hosszútávon a társadalmat. Állami közbeavatkozással csökkenteni lehet, az ideiglenes negatív hatásokat(ingyenes továbbképzések + a munkahelyet elvesztetteknek anyagi segítség...). Szerintem alaptalanok a félelmek. Minden okozott probléma megoldható.
Ahova robot kerül, ott nem lesz emberi munkás többé. Ez van. Nem lesz vásárlóképes lakosság, nem lesz aki megvegye a termékeket. A robotokat alkalmazó cég elõbb-utóbb csõdbe jut. De addig még jócskán okoz emberi tragédiát.

és majd megfigyeli hogy a jómunkásemberek hogy beszélgetnek egymással, és azt is jól beépíti a munkájába😄
← ElőzőOldal 2 / 2