• Balumann
    #582
    2 történetet említenék meg.
    Egyik Kenéz Károly története.

    "Délután munkából indultam hazafelé. Négy hónapos lányunk fürdetése miatt a feleségem arra kért, ne a Fidesz nagygyűlésére, hanem rögtön haza menjek.[..] Teljesen elzárták az utcát, az első vonal letérdelt, a második mögöttük állt, és elkezdtek befelé lőni. Ekkor behúzódtam egy mélyebb kirakatba, hátranéztem, és nem láttam mögöttem senkit.
    - Gyakorlatilag a légüres térbe lövöldöztek?
    Igen, rajtam kívül nem volt ott senki, amit később, a nyomozás során számomra teljesen ismeretlen emberek önként jelentkezve is elmondtak. [...]
    Majd leléptem a járdára, egy métert, és abban a pillanatban éreztem, hogy irgalmatlanul fáj a bal szemem. Odakaptam, elkezdtem ordítani, éreztem, hogy ömlik a vér a fejemből. A rendőrökhöz mentem, még mindig a fehér zászlót lobogtatva, hogy hívjanak mentőt, mert meglőttek, folyik a szememből a vér. Erre az egyik rendőr úr a pajzsával ellökött. Azt mondta, takarodjak a picsába, meneküljek a másik irányba. [...]
    Napokig ömlött a szememből a vér, nyugtatókkal és fájdalomcsillapítókkal aludtam, mert ordítottam a fájdalomtól. Amikor félig ébren voltam, az öreg tisztek azt pusmorogták, hogy megérdemeltem, mert „ez is ott dobálózott”. Olyan is volt, aki védelmébe vett, mert szerinte nem dobáltam.
    Aztán három nap elteltével, amikor a nővér mosakodni segített, mondta, milyen nagy foltok vannak a hátamon, a combomon és a térdhajlatomon. Kiderült, hogy rendesen lőttek utánam, mikor már menekültem, és ötször el is találtak. Ezt szerintem úgy hívják, hogy futóvadlövés. Három réteg ruhán át is olyan sérüléseim voltak, hogy csak egy év múlva tűntek el a lövésnyomok."

    A másik, amit a jelenlegi osztálytársam mesélt, kollégája szintén azon a környéken lakik, kilépett az ajtón, 5 rendőr elkezdte ütni minden ok nélkül viperával, földre került. Megúszta néhány zúzódással, mert az egyik rendőr rászólt a többire, hogy hagyjátok, tényleg nem csinált semmit. Búcsúzóul jól megfenyegették, hogy tudják hol lakik, úgy jelentse fel őket.


    A házi készítésű videókon egyértelműen látszik, hogy sétáló emberek közé berontanak, fejmagasságba lődöznek és könnygázt lőnek be a tüntetők közé. Több külföldi túrista került kórházba, mert összeverték őket, pedig nem tüntetők voltak.
    Az utakat lezárták, a tömeget ok nélkül oszlatták. Nagyon jól tudván, hogy ezt nem fogják hagyni néhányan és ellenfognak támadni.
    A történetek és házi készítésű videók magukról beszélnek, a tv-ben úgy mutatták, hogy fordítva látszódjon. TV-ben még peticióról sem volt szó, csak hogy ész nélkül támadja a tömeg az mtv székházát és gyújtja fel az autókat.