713
  • Balumann
    Ha a jelenlegi kormányt kicsit is bűnösnek tekinted, akkor forradalomnak tekinthető.
  • Balumann
    Jah, valószínűleg csak hazudott hogy kilőtték a szemét abban az utcában, mikor csak ő volt ott, és még 5x hátba találták.
  • Balumann
    Nemtűnt még fel, hogy bárki aki kinntvolt nem erősíti meg ezeket a hazugságokat? (max a rendőrök, akik közül már jópárat felelősségre vontak és meg is bűntettek). A tüntetés demokráciában megengedett dolog, de megemlékezésre tartó embereket is lazán összevertek akikkel szembetalálkoztak (és nem voltak túl sokan). Ha nem tudtak a tüntetésről miért volt annyi rendőr, ilyen eszközökkel felkészítve, HE? Gondolkozzatok már emberek, könyörgöm.

Ez a tipikus "úgy kezdődött, hogy visszalőttek".

Azt el tudom képzelni, hogy felszólították a tömeget, hogy menjenek haza (milyen jogon is? főleg akik nem tüntetők voltak, de azt sem jogos), az emberek meg visszakiabáltak nekik. De hogy az erőszakot nem ők kezdték, az 100%-ig biztos. A provokálást bizonyítja többszáz más eset október 23-án kívül (pl. magyar gárda által tartott megemlékezések, tüntetések).
  • babajaga
    "az IQ relativ- napi ciklusban valtozik"

Nem kevered a vérnyomással? Nehogy már egy fazonnak más legyen az intelligenciája reggel mint délben? Én láttam hallottam egy 190-es IQ-jú fazont beszélni, egy sültparaszt volt. Az ilyen sültparaszt lesz egész életében!
  • babajaga
    Van egy apró baj a rendőrők a háromszori felszólítás után löttek könnygázt a tömegre, majd amikor azok dobálni kezdtek akkor löttek gumival. Annyira ne nézzük hülyének a rendőröket hogy a semmire löttek! A lepattanó meg az eltévedt lövést ne nevezzük már szándékosnak!Itt hazugságok vannak nem is egy Én láttam a közvetítéseket.
  • Lollerka
    szosszenet:

az IQ relativ- napi ciklusban valtozik, es valojaban egy gaussi gorbe, mert ugy kell kiosztani a pontokat h az emberek legnagyobb szazaleka 100as IQju legyen, ergo ha itt 100 az iqd annyi mint az atlagnak, ha kevesebb attol meg lehet h tobb mint az uzbegparasztnak, viszont lehet h kevesebb mint egy ukran fegyvercsempesznek
  • babajaga
    2006-ban forradalom volt? Na ne!
  • Pada0ne
    Mint emlitettem mar ne azt nezzuk, hogy a betoji zoldfulu meg akcioban reszt nem vevo rendor nem tudott helyesen cselekedni. Azt nezd, hogy nem bejelentett tuntetes volt. Felszolitottak a tomeget mielott akarmit csinaltak.(ez tobb videon is hallhato) 'Haboruban' mindig vannak artatlan aldozatok. De ha nem lett volna kit oszlatni nem lettek volna artatlan aldozatok. Es ha a tomeg nem akart bajt nem all le a rendorokkel. De csak arra vartak, hogy ok lepjenek eloszor igy most te felhozhatod ezt mellettuk.
  • willcox
    Szerintem mindenki csak jobban járna.
  • willcox
    A demokráciát a görögök találták ki. Rabszolgák nyakán élni... Az újkori demokráciák sem sokkal különbek.
    A törvényeket az állam hozza (a nép által megválasztott képviselőkön keresztül az országgyűlés). Vagyis: a bíró nem lehet független, mert az állam által meghatározott módon itélkezhet csak. A kormány nem szólhat bele a bírák döntéseibe, nem az állam. Te kevered a kormányt az állammal. Kormánytag olyan is lehet, akit senki sem választott meg.
  • babajaga
    Ha nem lenne globalizáció sok dologban, nagyon rosszul járna mindenki a világon.
  • Balumann
    2 történetet említenék meg.
    Egyik Kenéz Károly története.

"Délután munkából indultam hazafelé. Négy hónapos lányunk fürdetése miatt a feleségem arra kért, ne a Fidesz nagygyűlésére, hanem rögtön haza menjek.[..] Teljesen elzárták az utcát, az első vonal letérdelt, a második mögöttük állt, és elkezdtek befelé lőni. Ekkor behúzódtam egy mélyebb kirakatba, hátranéztem, és nem láttam mögöttem senkit.
    - Gyakorlatilag a légüres térbe lövöldöztek?
    Igen, rajtam kívül nem volt ott senki, amit később, a nyomozás során számomra teljesen ismeretlen emberek önként jelentkezve is elmondtak. [...]
    Majd leléptem a járdára, egy métert, és abban a pillanatban éreztem, hogy irgalmatlanul fáj a bal szemem. Odakaptam, elkezdtem ordítani, éreztem, hogy ömlik a vér a fejemből. A rendőrökhöz mentem, még mindig a fehér zászlót lobogtatva, hogy hívjanak mentőt, mert meglőttek, folyik a szememből a vér. Erre az egyik rendőr úr a pajzsával ellökött. Azt mondta, takarodjak a picsába, meneküljek a másik irányba. [...]
    Napokig ömlött a szememből a vér, nyugtatókkal és fájdalomcsillapítókkal aludtam, mert ordítottam a fájdalomtól. Amikor félig ébren voltam, az öreg tisztek azt pusmorogták, hogy megérdemeltem, mert „ez is ott dobálózott”. Olyan is volt, aki védelmébe vett, mert szerinte nem dobáltam.
    Aztán három nap elteltével, amikor a nővér mosakodni segített, mondta, milyen nagy foltok vannak a hátamon, a combomon és a térdhajlatomon. Kiderült, hogy rendesen lőttek utánam, mikor már menekültem, és ötször el is találtak. Ezt szerintem úgy hívják, hogy futóvadlövés. Három réteg ruhán át is olyan sérüléseim voltak, hogy csak egy év múlva tűntek el a lövésnyomok."

A másik, amit a jelenlegi osztálytársam mesélt, kollégája szintén azon a környéken lakik, kilépett az ajtón, 5 rendőr elkezdte ütni minden ok nélkül viperával, földre került. Megúszta néhány zúzódással, mert az egyik rendőr rászólt a többire, hogy hagyjátok, tényleg nem csinált semmit. Búcsúzóul jól megfenyegették, hogy tudják hol lakik, úgy jelentse fel őket.

A házi készítésű videókon egyértelműen látszik, hogy sétáló emberek közé berontanak, fejmagasságba lődöznek és könnygázt lőnek be a tüntetők közé. Több külföldi túrista került kórházba, mert összeverték őket, pedig nem tüntetők voltak.
    Az utakat lezárták, a tömeget ok nélkül oszlatták. Nagyon jól tudván, hogy ezt nem fogják hagyni néhányan és ellenfognak támadni.
    A történetek és házi készítésű videók magukról beszélnek, a tv-ben úgy mutatták, hogy fordítva látszódjon. TV-ben még peticióról sem volt szó, csak hogy ész nélkül támadja a tömeg az mtv székházát és gyújtja fel az autókat.
  • Pada0ne
    Nem leegyszerusitve. Amit a tobbseg akar az van. (elvileg) 100%-os garanciat meg a vilagon, az univerzumban, akarhol sem kapsz.
  • willcox
    Szerinted kesztyűs kézzel csináltak forradalmat? Hol élsz te? Bizony, barikádokat építettek, törtek, zúztak, gyújtogattak. Ismered a mondást: mindig a győztesek írják a történelmet. És ugye azt is tudod, hogy a forradalmár/szabadságharcos a másik oldalról nézve terrorista. A cél nélküli garázdaságot én is elitélem (pl. egy focimeccs utáni rongálást).
  • babajaga
    Tudod hogy a demokrácia a többség diktatúrája leegyszerűsítve? Csak az állampolgári jogokat törvény szabályozza. És az államtól független bíróság hoz ítéleteket. És mi van? Hoznak igazságtalan ítéleteket is bion.Tehát 100%-os garancia soha nincs semmire.
  • willcox
    Tőlem távol áll a globalizmus minden formája. Más országokhoz semmi közöm, úgy csinálják, ahogy nekik jó. Ne én, vagy te akarjuk már megmondani, hogy máshol mi legyen a jó! Ez egyben bírálat is a "demokráciaexportőrre" (usákia).
  • babajaga
    Megdöntötte a cári rendszert! Mit csináltak 1789-ben Párizsban? Mit csináltak a németalföldi polgári forradalomban? Mit csináltak az angol polgári forradalomban? Nehogy már a csőcselék rombolását összekeverd ezekkel?
  • willcox
    Aki pl. börtönben ül, és eltiltották a közügyektől is, az hiába magyar állampolgár, mégsem szavazhat. Erre mit lépsz? Talán diktatúra lenne itt (elvileg)?
  • Pada0ne
    'Csak' egy alkotmanymodositas az egesz. A demokraciaban tovabbra is az van, amit a nep akar, csak a nep se tudja mit akar. Es ha tobbsegben lennenek a 'szavazojog korlatozoi' egyetlen nepszavazassal megoldhato lenne a dolog.
  • babajaga
    Tudod a világ minden országában van olyan hogy állampolgár. És aki az annak törvényadta joga szavazni és beleszólni az ország ügyeibe.Ez már csak így megy.Persze van kivétel, a diktatúrák.
  • Pada0ne
    Csak en globalisan gondolkozom es nem orszagokra, nepekre, kissebbsegekre egyszerusitve. De itt, mivel a hazai politikarol van szo egyet kell ertsek.
  • Pada0ne
    Igen igaz, korrekt.
  • willcox
    Sikeresen öngólt lőttél. Legnagyobb ünnepeden (ma) a tömeg (kicsit észak-keletebbre) mit csinált 92 éve?
  • willcox
    A saját kisebbségükben azt, és annak választanak meg, akit csak akarnak. De Magyarországról dolgaiba csak olyan szóljon bele, aki megfelel alapvető kritériumoknak. Nem kötelező Magyarországon egyetlen kisebbségnek sem élnie. Ha nem hajlandó megtanulni magyarul, nem ismeri a történelmét, szokásait, stb, az ne akarjon Magyarország dolgaiba beleszólni.
  • Pada0ne
    Igen akartam is irni, hogy nem tomeg hanem a 'nep' a polgarok ahogy tetszik. Errol volt szo ugyanis eredetileg. Amugy meg biztos vagyok bene, hogy voltak ott olyan emberek, akik azt mondtak, hogy ezt azert nem kellene, de sajnos az a 'csurhe' mar megindult es mondhatott nekik akarki akarmit. Balhezni mentek oda es balheztak is ezen ott akkor senki nem tudott volna segiteni.
    By the way.. Amikor volt ez a nagy 'Fleto takarodj' oszodi beszedes tuntetes, en is ott voltam az elso nap. Nem mintha egy velemenyen lettem volna veluk, csak erdekelt a dolog. Ott az egyik oreg az utat lezaro rendorhoz odament, es elkezdett ordibalni vele. Erre a tomegbol 3-4 ember fogta a papit es szepen visszatessekelte a sorba. Ha a tomegben tobb a normalis nem balhezo ember el lehet csititani a szelsosegeket. De senki nem meri, vagy nem akarja ezt megerteni es alkalmazni.
  • babajaga
    Tévedés, ez nem tömeg!Tömeg volt amely a TV székháznál rombolt gyújtogatott. tömeg volt amely a rendőrök sorfala elé állt.Láttál a kettőnél egyetlen személyt aki azt mondta volna a többieknek ne csináljuk miért gyújtogatunk szedjük fel a kockaköveket?
  • Pada0ne
    Ennyivel minden matematika. Ami nem konkret abbol mar fel sem lehet merni a tudast? Ennyivel nehez lenne magyar irodalmat, vagy filozofiat tanulni.
  • Pada0ne
    'amit az állampolgársághoz is kötnek (magyar nyelv kellő ismerete, Magyarország történelme, stb.)'
    Ezen kivul egyetertek. Attol, hogy valaki itt el, de nem az itteni szokasok szerint, attol neki meg ugyan ugy joga van megvalasztani a vezetoit. (En marcsak ilyen szabadelvu vagyok)
  • babajaga
    "lehet valaki akarmennyire intelligens mas dolgokban, ha a politikahoz nem ert, ne szavazzon"

Ezt nem gondoltad végig! Ki állapítja meg hogy ért e a politikához? A politika konkrét mint a metematika? Van egy képlet és aki megoldja annak mindnek egyforma eredmény jön ki?
  • Pada0ne
    Erdekes neked van onallo gondolatod, nekem is van, a tobbi kommentelonek is. Pedig ez is tomeg, es itt nincs aki iranyitson.
  • babajaga
    Másik országok nincsenek szarban? Nincs gazdasági válság? Tudod némelyik ország, elég sok, még nálunk is szarabbul áll? Most derül ki hogy nálunk az egészségügy még istenes.
  • willcox
    Az IQ teszt nem jó semmire, mint ahogy a pszichológiai tesztek sem.

Pada0ne:
    Azt kéne lemérni, hogy kinek mennyi "józan paraszti esze" van.
    A tárgyi tudást egyszerű lemérni (nem bejelölős módszerrel!).
    Kombinatív készséget, lehetséges következmények meghatározását szükségesnek tartanék, továbbá egy minimum olyan vizsgán való eredményes megfelelést, amit az állampolgársághoz is kötnek (magyar nyelv kellő ismerete, Magyarország történelme, stb.)
  • Pada0ne
    Nem mondtam, hogy egyszeru feladat. De nem megoldhatatlan. Es nem feltetlen kell iq teszt. Sot azzal semmire nem mennenk. Alapszintu politikai ismeretek. Ennyi kellene az embereknek. Es lehet valaki akarmennyire intelligens mas dolgokban, ha a politikahoz nem ert, ne szavazzon.
  • Balumann
    Jelenleg pártokra lehet szavazni. Akkor is, ha a pártok magasról leszarják az átlagember érdekeit. A választás előtt mondanak szépeket, és még ha meg is csinálnak valamit, valami más kárára megy. Uniós pénzből a 4-es metró, autópálya (amiket valami 4x-es áron csináltak meg), és milliárd felesleges dolog helyett fellehetett volna fejleszteni a gazdaságokat, munkahelyeket, ipart teremteni, és felszámolni a pénzlopások, lenyúlások (lássátok BKV, MÁV esetét), és javítani a közbiztonságot.
    Ehelyett építkezünk, aztán eladjuk az országot. Mindegyik ezt tette volna csak másképpen.
  • babajaga
    Csak egy baj van a tömeggel. Ugyan egy tömegben kinek az akarata érvényesül? Azé aki a tömeget befolyásolja, vagyis egy személyé.Olvastad a náci párt programmját? Épeszű gondolkodni képes ember emellé nem állhatott oda mégis tömegbázist szereztek. Egyik programpont blődebb volt mint a másik." Németország ott van ahol németek élnek" Nem folytatom mert értelmetlen zagyvaság minden egyes mondata.
  • Balumann
    Amit a pártok csináltak mindvégig egy nagy színjáték meg egy idióta verseny. Ki tud szebbeket mondani meg jobban érvelni, meg kinek a pofáját kedvelik jobban.
    Választhattál kisebb rossz és nagyobb rossz között, a lényegen nem változtat. Az ország szar helyzetben van, minden megy szarrá, egyre kevesebb munkahely, a kormány meg fejlesztget... utána meg nem fogjuk tudni visszafizetni, magyar embereknek nem lesz pénzük, jönnek külföldről felvásárolni mindent (nálunk nagyrészben zsidók, ezért a kormányunk (a média és rendőrség segítségével) jóban van velük, ezért hívjuk cionistáknak őket), ahogy ez már világosan látható, hogy elkezdődött. Amit a jobbik képviselők mondanak a parlamentben az új költségvetésről, mindent elárul. Meg Kuncze Gábor érvelése a jobbikos felszólalásáról...

Barátok-e, vagy nem barátok, aki valódi ellenzék, becsületes, azt a leghamarabb kiütik. A jobbik nagyon profin csinálja, ez az egyetlen esélye, hogy tisztán kerüljön be. A jobbik börtönbe akarja juttatni a főbb bűnösöket, ami ellen igencsak összefogva próbálnak kűzdeni (nem akarnak az SZDSZ sorsára se jutni, nemhogy börtönbe ^^).
    Januárra elkészül a programjuk, ha be is jutnak és tenni is fognak tudni valamit, és nyiltan csinálják továbbra is mindenről beszámolva, megnő a népszerűségük, és eddig nagyon úgy néz ki, hogy tényleg nem fognak megállni a bejutás után. Érdemes megnézni az életrajzukat a jobbikos képviselőknek, már az elmondja a különbséget a többi pártal szemben.
  • babajaga
    Itt egy baj van csak még. Ki állapítja meg hogy intelligens é valaki vagy nem? Szent-Györgyi Albertet egyszer csőbe húzták elvégeztettek vele egy ún IQ tesztet és 74-et kapott. A TV-ben nevetve mesélte hogy eszerint én egy egész hülye ember vagyok. Magyarázni kell é valakinek hogy a világ egyik legintelligensebb emberéről volt szó.És nem azért mert felfedezte a C-vitamint. Én láttam beszélni és a megnyilvánulásait is.
  • Pada0ne
    Eleg szomoru, ha a politikara csak mint 'csordaszellem' gondolsz. Tomegre igenis szukseg van ahhoz, hogy mindenki akarata ervenyesuljon.(tobbe-kevesbe)
  • babajaga
    Annyit azért illő volna tudni hogy bolsevikok csak oroszországban voltak. Hogy lehet valaki kommunista ha nem volt soha egyetlen pártnak se tagja? Ezen az alapon Fideszes is lehetnék. Nekem nincs szükségem tömegre hogy érezzem magam valakinek.Bennem nincs csordaszellem.
  • Pada0ne
    Nem a legegyszerubb az lenne, ha a valasztast intelligenciahoz kotnek. A hulye aki csak annyit hall, hogy ha ide szavazok ezt es ezt kapom, es ezt el is hiszi maradjon inkabb otthon. A demokraciahoz fel kellene noni, de sajnos nem igy nez ki a dolog.