Praetor#284
Saját magaddal kapcsolatban úgy döntesz, ahogy akarsz. Magad viseled a következményeit, ezért a döntést nem szabad elvenni tőled.
Éppen ezért agitálni sem szabad a népet, pláne nem ilyen agyonművelt virológus zsenik részéről, akik itt az esgén osztják a vakcinát, mert a felelősséget más ember helyett nem vállalhatja fel senki.
Ha itt valaki böffent egy okosat, és erre valami egyszerű tag beoltatja magát, és épp beleesik abba az igen szűk rétegbe, akiknél durva mellékhatások lesznek, akkor a nagyszájú kolléga mit mond, ha fejéhez vágják, hogy az ő "szakértői" véleménye miatt valakinek az élete közvetlen veszélybe került?
Nyilván nem ez a célja az illetőnek a nagyszájúskodással, de akkor sem vállalható fel más helyett a kockázat. Aki be akarja oltatni magát, az beoltatja, és viseli a kockázatot. Aki nem, az is viseli a kockázatot (úgy látom, hogy kisebb kockázatot).
Aki nem oltatja be magát, az felvállalja, hogy akár (!) kerülhet vírus is a szervezetébe, és akár (!) még beteg is lehet tőle. Ha én nem oltatom magam, és elkapom a vírust olyantól, aki szintén nem oltatja magát, akkor ezt a kockázatot én vállaltam be. Pont. Ezért nem tehető felelőssé azért senki sem, hogy nem oltatja be magát. Ha valaki fél, hogy beleesik a néhány ezrelékbe, akkor a lehetősége megvan az oltásra. Szíve joga...