• kvp
    #26
    Az oltast ugyanazzal a technikaval keszitik, mint a normal szezonalis oltast. Egyebkent abban is van evek ota h1n1 torzs, csak nem a mostani, hanem meg a hongkongi. A legtobb ember a tojasban levo nyers feherjere allergias, viszont akkor az osszes influenzaoltasnal elojnnek a tunetek. Ha korabban nem volt semmilyen tunet, akkor most sem lesz. A higany merteke pedig tenyleg elenyeszo, ha megeszunk egy szelet tengeri halat, akkor sokkal tobb kerul a szervezetunkbe. (mondjuk az sem egeszseges, de ennyire szennyezettek az oceanok)

    Az egyetlen ketseg a virustorzs. Van egy kis esely, hogy nem a mostani, hanem meg a tavalyi madarinfluenza oltoanyaga volt az elso oltasokban, mivel az volt a gyarto cegnek raktaron. Az azonositokod alapjan legalabbis erre lehet kovetkeztetni. Ettol nem valik veszelyesse, csak hatastalanna. Persze ha nem csaltak akkor semmi gond nem lesz.

    Osszefoglalva, ha valaki mar kapott barmilyen hagyomanyos influenzaoltast es nem halt bele, akkor ebbe sem fog. Legrosszabb esetben nem hat az oltoanyag.

    ps: Az amerikai oltoanyagok kozzul az egyik gyengitett, de elo virust tartalmaz, a masik meg csak klonzott dns drarabokat. Na azok tenyleg veszelyesek... Nem beszelve a nemet felhasznalas elott bekevert oltoanyagrol, ahol hibas keveres eseten aktiv virust kaphat az ember. (a magyart a tojasba fecskendezes elott keverik es ha gond van kidobjak a hibas tojast)