• Zombee
    Én nem olvastam soha egyetlen nem hivatalos könyvet sem, nem érdekelnek az alternatív sztorik, rajongói fantáziálások, nekem a történet úgy jó és kerek, ahogy az első 3 filmben látom.
    Az Alien-ben nem egyértelmű, hogy vajon a Társaság tudott-e arról, mi van az LV426-on, de a komputer és Ash viselkedése arra enged következtetni, hogy ha nem is tudták pontosan, de sejtésük lehetett. A komputer elég világosan közli, hogy a lénnyel szemben semmi esélye a legénységnek.
    Később a telepesek nem emlékszem, hogy Ripley koordinátáit követték volna, a film könyvváltozatát nagyon régen olvastam. Amúgy ez a rész benne van a bővített változatban, bár dramaturgiailag én nem tartom fontosnak, enélkül is tudjuk, hogy megtalálták a roncsot, az mellékes hogy ez épp Newt családja volt.
    Az előzményfilmek legnagyobb hibája, hogy utólag világossá tesznek, elmondanak mindent, így ha valaki azokat kezdi el nézni, oda lesz később a klasszikus részek egynémely hatása.
    Mint a Csillagok háborúja esetében is, szerencse, hogy az eredeti trilógiát én már a 90-es évek elején megnéztem, mert így később nem ütött volna akkorát, hogy "Luke, én vagyok az apád".
    Félek, az Alien előzményfilm is túl sok kérdést fog felfedni, és ez nem feltétlenül jó. A hajóroncsban heverő lényről miért akarunk mi többet megtudni? Lehet, hogy 1979-ben az alkotóknak sem volt céljuk vele, az is csak egy szerencsétlen, aki rosszkor volt rossz helyen.
    Legyen inkább egy ütős, véres, félelmetes horror/sci-fi folytatás, akár úgy is, hogy az Alien4-et figyelmen kívül hagyják, és akár Ripley nélkül is leforgatják. Sokakkal ellentétben nekem nagyon tetszik az Alien3, nyomasztó, depresszív és ijesztő film, a befejezés pedig jobb nem is lehetne. Ha Ripley-nek és társainak meg kellett halnia, hogy az első kettő után ez is tökéletes film legyen, akkor az bocsánatos bűn.