• MacropusRufus
    "es mondtam a sracnak, hogy Mo-on ez ugy van, hogy rendelek egy teszem azt 4Mb-tes adsl-t es annyit is kapok ejjel nappal..."
    pontosítalak: a szerződést jól olvasd át ui. van egy minimum sávszélesség amit garantál neked a szolgáltató. Könnyen lehet, hogy 4Mb-es elérésnél ha leesik az átvitel pl. 512kb/sec-re még nem reklamálhatsz. Nekem pl. 384kb/sec alá eséskor lehet reklamálni.
    Ha garantált sávszéleséget akar az ember akkor ott a bérelt vonal. Igaz az egy pötyet jóval drágább mint az adsl.

Ami meg a blokkolást illeti: hát igen. A végeredményben: mi userek fogjuk húzni a rövidet. Ui. a pénz beszél a kutya ugat. A blokkolás feltöréséről meg annyit, hogy elég egy törvény módosítás: aki töri az sit, és még kismillió megoldás létezik arra, hogy meggátolják, csak hát az már erősen feszegetné a szabad világ határait (lásd a kínai szűrő rendszert)
    Sajna jó irányba haladunk egy netes 1984 felé, de azért azt is hozzá kell tenni, hogy a felhaszánlók tesznek is érte rendesen.
    Nem azt mondom, hogy egyetértek a kiadókkal, de azért eléggé szánalmasak az indokok is, hogy ki miért tőlt le bármi is... (pl. mert drága.) és akkor még nem tértem ki a különböző tíltott tartalmakra um. pl. a pedofil oldalak, az aberált állatok szadista képei, a terroizmus fő kommunikációs vonala (többek közt, ui. a megfigyelések miatt lassan vissza fognak térni a galamb postára az biztonságosabb mint a pgp)
    Szóval az internet bebizonyította, hogy az ember nem tud mit kezdeni a korlátlan szabadsággal.
    Véleményem szerint (ne legyen igazam) 10-20 éven belül az internet olyan erős ellenörzés alá fog kerülni, hogy csak pislogni fogunk.
    És hót mindegy, hogy mi itt mit idegeskedünk, amíg a lé határozza meg a tudatot. Az isp-k meg nem fognak tudni kezdeni ellene semmit. Vagy átálsz vagy megszünsz.