de fiúk esetében - miért nincs nálunk?
-
Balazs1986 #1 Nekem annyi a problémám, hogy nálunk ha aktmodellt keresnek pl műsorokba vagy lapokba, akkor valahogy olyan egyértelmű, hogy lányokról van szó. Külföldi lapok, műsorok esetében ezt külön jelzik, hogy éppen fiú vagy lány modellt keresnek, mert mindkét nem képviselve van. Sztem a lányok legalább ugyan annyira élveznék a fiúkat magazinokban és versenyeken stb. Egyelőre Magyarországon csak a művészvilágra és annak is nagyon kicsi szeletére korlátozódik a fiú akt rajzolása, festése stb, és nem értem, az xxx TV-műsor is meghirdetett akt-pályázatot, és ugyan sehol sem jelölték, mégis kidertült, hogy csakis lányokat keresnek.
Hát én nem tudom, sztem lenne azért nézettsége bőven egy fiúakt-versenynek is egy műsorban, és azt meg végképp nem értem, hogy az akt nálunk tehát csakis lányokra korlátozódik, aztán elég csak egyetlen országot ugraunk, és egész nyugaton tök 50-50 % a megoszlás, sőt kifejezetten fiú-akt versenyek is vannak.
Amiről én tudok, mert itt vagyok én is, az a MKE szobrászai, festői, grafikusai, de aztán ennyi, meg még pár művészeti iskola, de egy kezemen meg tudom számolni hány van az országban.
A kérdésem: Szerintetek miért van ez így? Mi vagyunk fiú aktmodellek össz. 4-en az MKE-n, de aztán kifújt, máshol meg egyáltalán semmi, csakis női aktokről lehet szó pl. fotózásnál, TV-műsoroknál és stb.
Miért van ez az óriási különbség az itteni és a nyugati felfogás között, és mondjuk más országokban miért szerveznek fiú-aktversenyeket is? Egyszerűen nem fér a fejembe. Szegény fiúk labdába se rúghatnak, annak ellenére, hogy azért lenne nézőtábora ill. piaca a fiúaktoknak.
Ötletek esetleg? Valaki érti ezt?