halgatyó#64
Igen, én is úgy gondolom, az atomerőművekkel évmilliókra el lehetne látni az emberiséget tisztességes életminőségben, a jelenlegi civilizáció és kultúra folyamatos továbbfejlődése mellett, igazságos (nem feltétlenül "demokratikus" vagy legalábbis enm úgy ahogy mostanában érteni kötelező ezt a szót) társadalomban, akár 8-10milliárd embert is.
Ami miatt az atomenergiát csak zárójelben említettem, annak két oka van:
-- A jelen cikk az energiatermelési célból ültetett növényekről szól,
-- Az atomenergia szinte beláthatatlan perspektívája sajnos nem a most általános tipusokkal (nyomottvizes, lassított neutronokkal működő, CSAK az U235 izotópot felhasználni képes) érhető el. Az újabbfajta rendszer jelenleg kísérleti stádiumban van, ráadásul sajnos a kisérletek mintha egyre redukálódnának az évek során.
Magyarul: attól tartok, kifutottunk az időből. Talán egyszer majd felelősségre lehet vonni azokat, akiknek ezt "köszönhetjük", és a mostani, mondvacsinált ürüggyel elitélgetett "emberiség elleni bűnösök" HELYETT majd ezek, az igazi bűnösők lesznek kivonva örökre a társadalomból.
Csak egyetlen kiragadott példa, hogy ne a levegőbe beszéljek: zöldek kontra megújuló energia Ilyenkor mindig felmegy az agyvizem. (A Kínai gátakat már nem is hozom fel)
Mivel az idő sajnos gyorsabban megy mint a haladás irányába tett kisérletek, valamit kell tenni, hogy az emberiség időt nyerjen. Asszem kifejtettem korábban, de itt is leírom (nagyon röviden): az emberiség fejlődésének kezdetén még KÖNNYEN HOZZÁFÉRHETŐ nyersanyagok álltak rendelkezésre, ezek nélkül a ma tapastzalt civilizációnk el sem indulhatott volna. (Például: a bronzkor el sem kezdődhetett volna, ha a rezet és az ónt csak 7 km mélyből lehetett volna felhozni)
Mára a könnyen hozzáférhető nyersanyagok elfogytak.
Ha az emberiség visszaesik a kőkorba, akkor az a visszaesés VÉGLEGES LESZ!
Ezért létfontosságú, hogy valamivel át tudjuk hidalni azt az időbeli szakadékot,
ami az atomenergia hosszú távon használható megoldásai
és a jelenleg készülőben lévő energia- és nyersanyag-krízis
valamint a durván eltúlzott, de túlzásoktól lecsupaszítva is igen kellemetlen készülő környezeti krízis között lesz (becslésem szerint 20-60 év)
Ennek az időhézagnak az áthidalását kell megoldani, ehhez pedig egyik reális lehetőség az energianövények termesztése.