halgatyó#56
Van némi keveredés a cikkben. A termesztett növényekből származó üzemanyag kérdését nem lenne szabad összemosni a Brazíliai erdőirtásokkal!
Az USA és Európa területének túlnyomó hányada művelt terület. Ezen területek felhasználása NEM erdőirtás.
Az EU az utóbbi években még fizet is a mezőgazdáknak azért, hogy vágják ki a fáikat és a szőlőtőkéiket és hagyják a területeiket parlagon!!! (Amikor először olvastam, nem akartam elhinni)
Nos, ezeken a direkt parlagra szánt területeken lehetne energianövényeket termelni! Ezek hozama valószínűleg nem lenne elegendő a teljes energiaszükséglet kielégítésére, de valamilyen %-ban ez is hozzájárul.
A nitrogén műtrágyázás megint egy tipikus sötétzöld duma, valamelyik ilyen ál-környezetvédő banda "jelentéséből" (amely jelentések készítői szép nagy pénzeket akasztanak le a kártékony moslékért amit a durván hatalmas háttértámogatással rendelkező civilizáció- és középosztály-ellenes szervezetek passzolnak tovább)
Bizonyos növények igénylik a nitrogénben gazdag talajt, mások pedig NEM.
Olyan növényeket kell ültetni, amelyek nem igényelnek komolyabb szántást (lehetőleg épp csak egy kis kapirgálás kelljen nekik), sem műtrágyákat.
Ha máshogyan nem, akkor génsebészeti úton kellene létrehozni ilyen növényeket. Persze ez is kiveri a biztosítékot az emberiség és a civilizáció gyilkosainál...
(Mondjuk én személy szerint hasznosabbnbak tartanám az atomenergia térhódítását, de az időnk olyan gyorsan fogy, hogy alighanem kezdünk kifutni belőle... "hála" a navajonkiknek haddneismételgessemmagam)