• dinnyegodre
    #12
    Míg az otthoni "hurka gépekbe" (szerverekhez képest) jó az 1proci - 2magos is, ezt aláírom, és az otthoni alkalmazásokkal tényleg semmit nem tudnál kezdeni a 4proci, procinként 4 maggal, netán a 100maggal,

    addig a szervereknek a lényege, hogy egyszerre nagyon sok szálon fut, és jó, ha ezeket nem úgy kell futtatni, hogy vár(más fut), vár(más fut), fut(más áll), vár (más fut),... <-- persze ezek rendkívül gyorsan.

    Nem jobb ez : 1.progi_fut(1.mag), 2.progi_fut(2.mag), 3.progi_fut(3.mag),... ?

    Kérem, a windowst egyelőre úgy felejtsük el, ahogy van ilyen téren. Mégcsak nem is asztali gépekre tervezett linuxot futtatnak ezen. Ehhez igen, kell oprendszer, de ha valami jól kihajtja őket, áldás. Pláne, ha kevesebbet is fognak fogyasztani.

    De azért jó lesz megvárni a végét, ugyanis egyelőre még a 10gigahertz sem jött el, amit úgy beharangoztak még anno. Más felé irányult a fejlesztés. Véleményem szerint jelenleg úgy és ott állunk, hogy a fejlesztések ismét több ágra szakadtak szét. Valaki ebben hisz, valaki abban. Hogy mi fogja túlélni ezt a versenyt, azt mi már csak meglátjuk.

    Nem vitának írtam, csak gondoltam megosztom a gondolataimat veletek. Hátha tudtam valami okosat is összehozni. :)