• SovereignX
    #66
    Mert gazdaságilag az USA viszi a topot. Bár lehet Kína. De mindegy is. Az usanak van midből. Lehet ha Európának is lenne miből akkor lehet ő is fordítana ennyit rá.
    Védelmi költségvetésből űrkutatásra. Előző bekezdés. Az usa megteheti mert van akkora gazdasági ereje. Más nem nagyon. Amúgy meg mi a jó halál faszának költenek még ennyit hadi kiadásokra? Ki fogja őket megtámadni? Egy-egy ellen így is bárkinek szétrúgnák a seggét. Ha meg mégsem hát azért van a NATO.
    É-Koreától félnek ennyire? Irántól? Nem ellenfél! Kína megy nekik és/vagy a ruszkik? Miért? A hidegháborúnak még qurva rég vége van!
    14 000 milliárd dollár körül van az USA GDPje. Ezzel az EU után a 2. Már ha hihetünk a wikinek. Ehhez képest az a 18 milliárd nevetséges.
    Azt usa lakossága 300 millió körül van. Adózzon ebből csak 50 millió. Az a 18 milliárd 360 dollár/fő. Sacc 110 000 Ft. Földhöz baszna ez egy amcsit is egy év alatt? Nem hinném. Feltéve ha adóemelésből akarnák fedezni. De ha csak átcsoportosítanak. Még nem is azt mondom, hogy csak a védelmi kiadásokból. Mindenből lecsípnek egy picit aztán meg is van.