• Komolytalan
    #36
    Én meg szeretnék pl annyit fizetni és olyan színvonalon kapni EÜ ellátást meg oktatást, ahogy az Kubában van... 89 előtt senki se stresszelt lakás miatt. Igényelt, kiutaltak egyet, és kész. Na jó, autó se volt ennyi mint most, de az a másik oldala az éremnek.
    Az éremnek 2 oldala van. A kommunista rezsimekben nincs nagy fizetés, nincs nagy adó, de a nyereség az államé. Amiből rengeteg szociális szolgáltatást tart fenn/csomó minden ingyen/agyon támogatott. Nálunk jelenleg nagyobb a fizetés valamivel (nem sokkal reál értéken), k.rva nagy az adó (kb el is viszi a fizu difit), és szociális szolgáltatások kb megszüntek.
    Az teljesen más kérdés, hogy ha 89-ben megoldottuk volna, hogy a régi rendszer kiszolgálói 1000 fő feletti cég/városi párt funckionáriusig bezárólag még takarítók se lehessenek állami intézményben, akkor máshol volnánk. De nem oldottuk meg, a csontvázzak meg rendre kiesnek a szekrényből. Persze ha ez nem így lett volna, akkor Magyarországon nem engedték volna a rendszerváltást. Ne felejtsük el, hogy 56-ban is volt erre igény, és mi lett a vége. Ugyanúgy elpicsázhatták volna Orbánékat is 89-ben, ha nem lett volna megbeszélve, hogy azért igazi rendszerváltást mégse már.