• semmikozod
    Nehogy már 1-2-3-4 évadnyi epizódokat kelljen várnom, hogy valami okosat mondjanak egy sorozatban, mikor az általam emlitett klasszikusok ezeket egy-egy epizódban megteszik.
    Egy sorozatot úgy kell csináni, hogy a nézőknek legyen kedvük követni őket. Sajnálatos módon a scifi már kiment a divatból, mint emlitettem most ez a szappan effektus a menő.
    Mint azt a nézettség is mutatja ezekben az időkben már csak a scifi fanatikusok néznek ilyen sorozatot és ha még ebből a csekélyke mennyiségből is kivesszük a mangamfajtákat, akik tartalmas szórakozásra vágynak scifi jelszó alatt, akkor lehúzhatják a rolót....
    Vagy mint azt a BSG is mutatta, talán pont ez a butulás hozza majd a scifi sorozatok új aranykorát, csak ennek a hátulütője, hogy a keletkezett produktum távolról fogja csak szagolni a scifi műfajt.

Az irók dolga, hogy olyan történeteket irjanak, amik igénybe veszik az emberek szürke állományát is, nem a te dolgod és nem is az enyém.

Amit az SGU eddig mutatott, azt már számtalan sorozatban, számtalanszor láthattuk. Ha ez téged még mindig leköt, hát hajrá, eszem ágában sincs a te szórakozásod elrontani. Engem már untat.
    Egy scifibe pedig nem karakterközpontú történetvezetés kell, mert akkor már nem scifi, hanem telenovella. Pörgös scifi pedig nem scifi, hanem akció. Bajban vagyunk a műfajokkal?

Earth2-re gondolsz? Canceleztem már nem is emlékszem rá hála a jó istennek. :)

Apropó valaki irta itt, hogy a Stargate előző próbálkozásai fantasztikus scifi művek? Bocs, ha igy van, elsiklottam fölötte, ezekszerint. De akkor had helyesbitsek. Már az első Stargate sorozat is távolról szagolta csak a tudományos fantasztikum műfaját, talán egy kezemen meg tudom számolni az epizódokat, amik egy kicsit is elgondolkodtatóak voltak. Az SG mindig csak koppintás volt az egyetlen fegyvere pedig a humor (O'Neill, Rodney-Zelenka, stb). Az SGU humorban sem tudott eddig megvenni.

Nem hökkentem meg, de te talán meg fogsz. Sorozatokról volt szó nem regényekről és novellákról. Tudtommal pedig egyetlen Asimov műből nem készült scifi sorozat.