• Soundmaker
    Konkrétan nem alulról szagolom... amióta az eszemet tudom Sci-fi őrült vagyok... egyszerűen csak nem vonok le messzemenő következtetéseket egy teljesen más vonalvezetésű sci-fi franchiseról 4 rész alapján... mert az első évad végén fog összeállni a kép.

Az tény hogy egyre kevesebb eredeti ötlet van a sci-fikben, de mégis mi a faszomat hozzanak még ki eget rengető újdonságként? Ha összevetjük az eddigi sci-fiket akkor összeségében már meghódítottuk az egész világegyetemet, mi a görcsöt hozzanak még ki belőle?

Persze hogy karakterközpontúbb sci-fikre mennek rá, mert abban mindig más és más távlatok vannak. a lézerágyú meg minden filmben ugyanaz.. technoblabla szinten már nem nagyon tudnak érdekfeszítő sci-fit produkálni.

Az SGU-t pont ezért tartom érdekesnek... Karakterközpontú sztorivezetés, lassabb vontatottabb, és akkor? Csak a pörgős sci-fi a jó sci-fi?

Kíváncsi lennék, hogy a még vontatottabb Föld 2 az nálatok is ugyanolyan szar volt ?

Mind1 nem vagyunk egyformák én ezt elfogadom, ha nem tetszik nem tetszik, én csak a saját véleményem írtam le. Nekem sokkal több élvezetet nyújt ez a "klissés" megoldások, kidolgozottabb karakterekkel való megoldás amivel az SGU operál mint a technoblablával és űrcowboy - géppisztolyos rodney mccay-es fél perc alatt megmentem az univerzumot stílussal felhígított SGA akció-komédia.

(tévedés ne essék imádtam az SGA-t is)

És mivel alulról szagolom a sci-fit, biztos meghökkensz hogy nálam kötelező darabok az Artur C. Clarke, Asimov, és egy tucat sci-fi írók antológiái és regényeik. De azért köszi hogy képbe vagy rólam :)