• KnightRider
    #28

    Nekem van egy ilyen olvasóm, Magyarországon amúgy nem is Han Lin, hanem Koobe név alatt fut. Csak dicsérni tudom a kis kütyüt.
    Nagyon szeretek olvasni, és egy csomó olyan könyvet, ami érdekel, nem lehet beszerezni Magyarországon. Így marad az e-book. Monitoron olvasva... hát, egy hónap masszív monitorolvasás után eléggé érdekes állapotban voltak a szemeim.
    A másik: egyetemistaként könnyebb a gépezeten beszkennelve tárolni a tankönyveket, szöveggyűjteményeket, mint mindet cipelni. Nem a pénzről van szó, megveszem, ami kell, de az iskolatáskám sem végtelen tárolókapacitású.
    Az olvasógéppel (én csak így hívom) tényleg olyan érzés, mintha papírra nyomtatott könyvet olvasnék. A betűk élesek és lehet nagyítani is a szöveget.
    Igaz, hogy csak fekete-fehérben jeleníti meg a dolgokat, de pl. barátnőm mérnök édesapja mondta, hogy tervrajzok tárolására tökéletes.
    Egy töltéssel egy hónapot bar, azért ezt háttérvilágításos kijelzővel nem mondhatjuk el. Tud MP3-at is, ezt nem próbáltam ki, mert minek, de állítólag tud. Ami a hibája a gépnek, az az, hogy a .lit-et beolvassa ugyan, de nem szereti, kifagy tőle 100+ oldal fölött. De a .rtf-eket minden további nélkül megeszi.
    Ami nagyon jó még a épezetben, az az, hogy kicsi és könnyű. Itt lakom egy általános iskola mellett és amikor látom, hogy a kis elsősök akkora táskákat cipelnek, mint ők maguk, akkor magamban mindig megkérdezem, hogy miért nem lehet átállni az iskoláknak az efféle e-readerekre.
    És félre ne értsen senki, nem vagyok vad-elfogult, csak nagyon bejött nekem ez a kis ketyere. Egy valamit mégsem tud pótolni: azt a jó könyvszagot! Azt semmi sem tudja pótolni.