• cousin333
    #24
    4 óa lehet, hogy kevés volna ahhoz a távhoz... A e-book-okat nem órában szokás mérni, hanem lapozásszámban. Szóval néhány ezer oldalt bír egy töltéssel. És az e-papír lényege, hogy nincs benne háttérvilágítás, ezért sem fárasztja annyira a szemet, szóval emiatt sírni olyan, mint a benzines autónál arra panaszkodni, hogy benzint fogyaszt.

    Teljesen mindegy amúgy, hogy mennyi ideig bírja a netbook, 4 óra olvasás kellően tönkreteszi a szemet. Egy PDA-n még annyi idő sem kell (tapasztalat... :) ).

    "Mióta drágább az E papír mint egy aktivmátrixos TFT ?!"

    Az E-Ink tudtommal egy cég terméke, szóval annyiért adják, amennyiért nem szégyellik. Mellesleg LCD-ből sokkal többet gyártanak, ez is olcsóbbá teszi őket.

    Amúgy egy Porsche sem sokkal bonyolultabb, mint egy Opel, mégis mennyivel drágább. Másrészt aki Porsche élményt akar, az hiába vesz Opelt. Aki meg rendes könyvolvasót, az hiába vesz netbook-ot, szóval az árak összehasonlítása értelmetlen. Nézzük például a cipőket, meglehetősen egyszerű és olcsó őket előállítani, egy márkás sportcipő mégis annyiba kerül, mint mondjuk egy alaplap. Pedig nem lehet kérdés, hogy melyik a komplexebb.

    Engem leginkább az zavar, hogy minden vackot beletesznek az e-book-okba. Nekem nem kell bele WiFi, meg MP3 lejátszó, csak egy viszonylag nagy méretű és felbontású kijelző, pár kezelőgomb, egy kártyaolvasó és teljes PDF támogatás. A többi felesleges árnövelő tényező.