xen#10
Az a helyzet, hogy a famentes papír előállítása még környezetrombolóbb mint a faalapúé. Persze nem csak az előállítása, egy polimer alapú könyv utána még 100 meg ezer évekig nem bomlik le, viszont legalább újrahasznosítható, kérdés hogy mi lesz az utóélete. Szerencsére a fejlettebb társadalmakban, ebben az esetben Mo. is idesorolható ha kivágnak egy fát annak a helyére újat kell ültetni. Itt ne Mari nénire gondoljatok aki a kertjébe kivágja a kiszáradt almafát, de az állami és magánerdőkben az úraültetés törvényi kötelezettség. Mellesleg meg lehet sajnálni a fákat, de ez nem így működik, piaci igény van a fára, tehát ültetni kell, hogy legyen, és ültetnek is. Magyarország európai viszonylatban elég jól áll erdőkkel és folyamatosan nő az erdősített terület. A baj a fejletlenebb országokban van ahol az illegális fakitermelők, meg a felette szemet húnyó kormány nagy ívben sza... arra hogy mi lesz 50 év múlva. Addig irtják az esőerdőt amíg van.
Én speciel szeretem kézbevenni azt amit olvasok, meg lapozni(nem kattintgatni), és ha elolvastam akkor feltenni a polcra, ez nem ugyanolyan mint amikor 3-at kattintok az e-readeren. Ugyanígy vagyok a másolt meg eredeti játékokkal, vagy
DVD filmekkel, csodálkozom hogy még senki nem hozta fel a párhuzamot. Én szeretem ott tudni a polcomon a szép csomagolásában, dobozában, leírással, kézikönyvvel esetleg egyéb extrákkal. Az nem ugyanaz mintha letölteném és csak ott lenne a gépemen. Ettől függetlenül szerintem az e-könyvé a jövő. De mindíg is lesznek olyan könyvek kiadványok amiket érdemes lesz nyomtatott formában megvenni.