Én is adtam már ki pár könyvet. A papír alapúval az a baj, hogy megrendelsz belőle pár száz db-ot, kis körben tudod csak értékesíteni, és ha elfogyott nem elérhető az emberek számára, pedig lehet, hogy a világ másik végéből 5 év múlva valaki hajlandó lenne fizetni érte, mert érdekli, de a kis példányszám miatt már nem tudja megszerezni. Na pont erre jó az ebook, hogy hosszú ideig is elérhetőek legyenek a könyvek.
De lehet másképp is értelmezni a dolgot: lehetőséget biztosít az ebook az ismeretlen íróknak, hogy nagyobb célközönséget érjenek el, és nem biztos, hogy a meggazdagodás fogja őket vezérelni, persze ha híresek lesznek, akkor majd igen, de az már más tészta.
A 3. nagy lehetőség: sablonba tudsz bujtatni kiadványokat, nem kell a nagyon hosszú nyomdai előkészítéssel bajlódni. itt nem az igénytelenségre gondolok, csak egy szöveget ha nyomdába viszed akkor nagyon sokféle paraméternek kiválónak kell lennie, egy pdf esetében ez nem biztos, hogy így van.
A legfontosabb: a könyveket a nap 24 órájában lehet értékesíteni, és bárki meg tudja venni, akinek internethozzáférése és egy bankkártyája van. Lehet, hogy nem a magyar nyelvű kiadványokat fogják sokan megvenni, de egy brazíliai magyar is tud így könyvhöz jutni anélkül, hogy ki kellene otthonról mozdulnia. Minimális infrastruktúra és emberi erő fenntartásával lehet értékesíteni!
Szóval én az ebook mellett vagyok, de idő, amíg az emberek rászoknak, de olcsóbb, mint egy nyomtatott könyv.