• Ruley
    #4
    "A mi vizsgálatunk rámutatott, hogy pont a képminőség az, ami felkelti az emberek érdeklődését" - szögezte le Lidwien van de Wijngaert."


    MI VAN??? A vizsgálat pont arra mutatott rá hogy az emberek egyáltalán nem is értenek ahhoz hogy mi a HD, meg sem tudják különböztetni, csak elhiszik ha mondják nekik.
    Nem is értem, mégis mire számított, mire fognak koncentrálni egy olyan kisérletben, ahol leültetik őket, azzal az utasítással hogy a felbontás közötti különbséget kelljen észrevenniük? Talán hogy majd azt mondják, hogy "Én a HD-t választom, de csak a set-top box funkciói miatt"?

    Nem hiszem hogy akár a DVD is elterjedt volna annyival hogy nagyobb a felbontása, ha nem lett volna kényelmesebb hogy a filmeket nem kell visszacsévélni, nem kopnak rongyosra egy tucat használat után, van nyelvválasztás, meg hasonlók. Most az új funkciók egyáltalán nem a HD-hez kapcsolódnak.
    De ezek azok a funkciók amiket az emberek jobb minőségként észlelnek, nem azt hogy ha gúvadt szemekkel figyeled, látni hogy több pixel vann rajta.
    Persze vannak akik élvezik a HD-t, de azok főleg technofilok, ésvagy filmbuzik, akiknek ez a fő tevékenységük. Nem csodálkoznék ha ez a "kutató" is iyen lenne, és ezért nem férne a fejébe hogy ez a pórnép miért nem értékeli az ő csodálatos csúcstechnológiája minőségét.