• dez
    #37
    A blend az simán összeátlagolja a két fieldet, így ha azokon más mozgásfázis van, azok ugyanarra a (cél)frame-re kerülnek. Így tényleg nem vesznek el, csak éppen nem különálló mozgásfázisokként lesznek jelen, hanem szellemképként. Ez rosszabb, mintha csak 25 mozgásfázis lenne.

    De hol van az előírva, hogy 25 fps-es végeredmény a cél? Ha számít a sima és részletes mozgás, akkor 50 fps-re kell dolgozni. Na ja, kb. dupla annyi hely, de hát a képfelbontásból sem feltétlenül veszünk el csak azért, hogy kisebb legyen a file... (Csak ha pl. rá kell férnie egy filmnek egy CD-re, stb. Ha DVD-re dolgozunk, akkor meg tök felesleges a progresszív anyag, mehet simán interlace-ben! A többit megoldja a lejátszó, stb., és akkor a fileméret sem lesz nagy.)

    Sajnos tele van a net nem csak totál kontár módon készült dolgokkal (amiről korábban beszéltünk), hanem olyan -- eredetileg 50 mozgásfázisos -- műsorok 25 fps-re konvertált ripjeivel is, amiknél kimondottan fontos lett volna a mozgás, mint pl. sportesemények, tánc, stb.