BlackRose#41
Köszönöm a sulit de nem sok szükségem van rá... egyébként tökéletesen tudom, hogy a Windows már támogat 256 magot de ez messze nem jelenti azt, hogy képes azt optimálisan használni is (mert még véletlenül sem)... ha érdekel a téma ajánlom pl. a HOPL-III keretein mehjelent Erlang-ról szóló szöveget... az igazság ott van, hogy igen sokat tudunk a párhuzamos és konkurens (a kettő között van némi eltérés) tehnikákról de csak részben és elég kezdetlegesen van ebből valami implementálva főleg szoftver területen.
A von Neumann architektúra tovább is az alap, de a párhuzamosítás ezt nagyon megváltoztatja, az ami normális volt és megszokott a klasszikus von Neumann modelnál már kontraproduktív a multicore-nál... ez tény, ha nekem nem hiszed el el, hidd el Bjarne Stroustrup-nak (akinek egyébként a PhD munkája éppen erről szólt és aki a C++ faterja) vagy Andrew Koenig-nek (szintén apszolút C++ guru).
A C++-nak semmi baja, a baj ott van, hogy a "C++" programok 90% valójában C amibe bedobnak egy pár dolgot a C++-ból... de ha mégis tudnál valamit amit pl. én nem tudok ezen a téren kérlek ird le, mert olyan, hogy a "C++ nem jó" semmit nem érő állítás.
Ami a 128 bites filerendszereket vagy IPv6-ot illeti semmi szükség 128-bites architektúrára, ugyan a regiszterek lehetnek 128-bitesek de nem gondolod, hogy óriási költségekkel járna a 128-bites architektúra bevezetése csak azért, hogy egy picit jobban kezelje az IPv6-ost mert más dolgokban nem hiszem, hogy megközelítőleg is ki lehetne használni. Semmi sincs ingyen, létezik olyan dolog, hogy "cost/benefit analysis"... egy dolog megszerkeszteni egy laboratóriumi "játékot" és más dolog valós ipari rendszereket fejleszteni, tudod én szeretem a LISP-et és még jobban a Scheme-t de nem gondolom, hogy ipari rendszereket lehet vele gazdaságosan építeni.
Amit most a kezünkben tartunk a multicore rendszereknél az nem más mint a ZX Spectrum vagy a C-64... az elkövetkező években óriásit fog változni a világ a multicore felé olyan fejlesztések és implementációk fognak jönni amilyenről a jelenlegi OS-ek, nyelvek és fordítók álmodni sem tudnak és amelyeknek még csak előfutárait láthatjuk a Windows 7-ben (nagy rész ennek már megvan tudományos munkákban és egyetemen alkalmazott nyelvekben de nincs még implementálva a mainstream technológiákban).
Még valamit... létezik Mort, Elvis és Einstein... találd ki kinek lett a C++ kitalálva :)