Látásjavító bambulás
  • Cuchulainn
    #70
    Te jó ég mi van itt...

    "A 8 hónapos csecsemőt pedig akkor miért teszik inkubátorba? Mert egyébként nem lenne életképes, vagy olyan szervi elégtelenségekkel indulna neki az életnek (főleg szív és tüdő), hogy ha az első könnyű betegség nem is vinné el, akkor is csak kis %-ban érné meg a néhány éves kort, és örök életére érzékenyebb lenne a krónikus betegségekre, mint pl. az asztma."
    Ez bőven nem a hónapoktól függ, csak a születési súlytól/fejlettségtől. Nyolc hónapra is születhet egészséges baba, és kilenc hónapra is olyan akinek inkubátor kell.

    "
    Remek, 500 év múlva nem 6-8, hanem 60-80 védőoltást kell belépumpálni, hogy ne vigyék el a mindenféle újabb mutációk által okozott betegségek."
    Ha a megváltozott kórokozóra adnak védőoltást akkor nyilván a régi feleslegessé válik. Ha meg újonnan megjelentre lesz az csak jó.

    "A kutyáknak is van a parvora meg a szopornyicára szelekciós nyomás, mégsem mutálódnak. Sőt, az embernél is van rengeteg olyan betegség, ami legalább akkora méreteket ölt mint az influenza (lásd malária, tífusz), és azok sem mutálódnak. Vagy csak hiába teszik, mert mindre jó a jelenlegi oltóanyag?"
    Ne is haragudj de te már megint miről beszélsz??? A malária napjaink egyik legnagyobb egészségügyi problémája, milliószámra halnak meg benne az emberek, mivel a kórokozó rendkívül változatos, és hatékonyan álcázza magát az immunrendszer elől (persze ebben szerepe van annak is, hogy protozoon által okozott fertőzésről van szó) és jelenleg esély sincs arra, hogy védőoltás legyen ellene. A tífusz ellen van védőoltás, de csak néhány évig véd és két év alatt nem adható, szerencsére az antibiotikumos kezelés elég hatásos (még, mert ugye lassan terjednek az antibiotikum rezisztens baktériumok) de így is sokszázezer áldozatot szed évente, főleg gyerekeket, és főleg a harmadik világban.

    "
    Civilizációs betegség? Akkor mivel magyarázod, hogy rengeteg gyerek már eleve valamire-valamikre allergiásan születik (pl. tejérzékenység, lisztérzékenység, tojásérzékenység, stb.)?"
    Anyai hatás is van a világon, a genetikán túl is. Az újszülött a "kezdő" immunrendszerét részben az anyjától kapja. Ezenkívül nyilván a környezet is befolyásol, sajnos igen kevés adatunk van róla még mindig.