Látásjavító bambulás
  • Balumann
    #65
    Ezekkel az elméletekkel megmagyarázható valóban tulajdonságok/képességek elvesztése, illetve apró eltérések megjelenése. De mi kell ahhoz, hogy új szervek, képességek jelenjenek meg? 75000 éve alig változott a modern ember, a szemünk nem genetikailag romlik hanem nézési szokásaink miatt, egészségünk az életmódunk miatt, vírusok terjednek amik az állattartás formája miatt átterjedtek az emberekre majd köztünk is könnyen tud elterjedni (főleg a tömegközelkedési eszközökön, meg még ahol sokan közeli kapcsolatba kerülünk egymással xD), allergiában szenvedünk mert kicsi korban nem tanul meg az immunrendszerünk védekezni.

    De igazából az egyetlen különbség az emberi fajok között, az a bőrszín, ami valóban jobban véd a sugárzás ellen. Az emberek 90% -a legalább lehetne makk egészséges, és élhetne 80-90 évig amiután természetes elgyengülésben meghal, miután az előtte lévő nap még kaját főzött (és erre példa van bőven természeti népeknél).
    Mikor lesz nekünk 3. szemünk, szárnyunk, mikor fogunk tudni pókhálót termelni, mikor fogunk tudni magasabb freqenciáju hangokat meghallani, és stb.? Vagy csak akkor történik ilyen változás, ha szükséges, amikor más állatnak kialakultak ezek a képességei, az azért volt, mert csak így tudtak életben maradni? Hogyan lehetséges ilyen változatos élővilág, lássuk be nem egyszerű képességekkel, és olyan különbségekkel amik nem igazán alakulhatnak ki úgy, hogy történt ilyen változás, olyan változás véletlenül, de ez volt előnyösebb, mert ennek már volt valami szárnykezdeménye.
    Érdemes a Galapagost megnézni, az ott lévő élőlények "ősei" nem tudtak volna ott megélni, a földipintyeknek másfajta csőrre van pl. szüksége, hogy ki tudja szedni a magvakat az ottani növényekből. Mennyi ideje volt akkor alkalmazkodni, volt arra ideje, hogy valamikor véleltenül ilyen csőrrel szülessen genetikailag, aztán az legyen a sikeresebb?

    Lehet beszélgetni, de nem fogunk továbbjutni, mert ezek nem működőképes elméletek ilyen formában. Én inkább maradok a NEM TUDOMnál, és várom, hogy találjanak működő magyarázatot :P