Látásjavító bambulás
  • Balumann
    #161
    Teljesen mind1, hogy milyen fényerővel, milyen monitoron nézed, a CRT monitor sem rontja jobban a szemet az LCD -nél (csak a vibrálás kifárasztja az idegrendszert, ami idegességet, álmosságot okoz, ami egyénenként változó és szokható egy szinten - ugyanez igaz mondjuk nem ideális fényerő és élességbeállításra). A szemet az rontja, hogy sokáig egy irányba, egy távolságra nézel, ráadásul kevesebbet pislogsz, ez miatt a fúkuszálást és a nézelődést irányító izmok elgyengülnek, csökken a szerepük.

    Tehát összegezve.
    -Amikor nem nézel csak látsz (pl. bambulsz, gondolkozol), vagy 1 távolságot bámuslz folyamatosan, romlik a látás
    -Amikor így általánosságban használod (pl. valahova mész, figyelsz mikor mész előre ne ess át valamin, körülnézel nem jön-e semmi, stb.), akkor nem romlik
    -Amikor jobban használod (pl. keresel valamit, akár táplálékot az erdőben, figyeled a leszállópályát, keresed a levegőben az ellenségeket), akkor javul a látásod.

    Ha naponta több órát gépezel, és nem végzel szemgyakorlatokat közben bizonyos időközönként, teljesen mind1 hogy miylen monitoron, milyen fényerő beállításokkal, milyen élességgel nézed, a szemed romlani fog.

    Kérdés mondjuk az, hogy több órás napi gépezés (vagy akár olvasás) mellett lehet-e javítani a látást :D