• Epikurosz
    egyébként és apropó:

A flikeres helyen van az a bizonyos LED-es körte. Nos, én vagyok a feltalálója.
    Nem akartam amúgy szabadalommal levédetni, mert nincs időm ilyen apróságokra, de az ötlet az enyém.
    Évekkel ezelőtt nézegettem a LED-es lámpákat, és mindegyik spot LED volt. Gyakorlatilag nagyobb tér megvilágítására nem lehetett használni őket. Kis idő múlva felmerült bennem a gondolat, hogy mit lehetne tenni. Mert az, hogy egyes LED-eknél 20 fokról 60 fokra növelték a sugárzási szöget, az reklámnak jó, de még mindig egy nagy lószr.
    Közben vettem egy olyan kínai LED-es lámpát, amelyben - írdd és mondd! - 98 LED volt. Jó drága, de az is csak reflektor.
    Mivel jó problémamegoldó képességem van, és kellően kreatív a gondolkodásom, meg amúgyis intelligens voltam világéletemben, jött az ötlet, hogy miért a túróba nem lehet egy gömfelületre felrendezni azokat a kibaszott LED-eket, majd az egészet bepakolni egy normál körtébe?

Mivel elfoglalt ember vagyok, nem volt időm saját erőből legyártani egy prototípust, ezért írtam egy hazai gyártónak, hogy ne lustálkodjanak, mozgassák már a lomha feneküket egy kicsit, és csinálják meg ők. Esetleg, 10% hasznot utaljanak át a számlámra.
    Ja, és elvártam volna, hogy valami rendes magyar szó legyen a márkanév: Turul, Álmos, Árpád, Tarkány, Sárkány, Fénykedvelő vagy hasonló (lényeg a sok ékezetes betűn van).

Hát nem megcsinálták az ebadták?

A termék létezik, piacra dobták, de én egy vasat sem láttam eddig, és rendes magyar márkaneve sincs. Még egy köszönő levére sem futotta nekik. Pedig lesz még nekem ötletem, de abból nem kajálnak. Egyszer volt Budán kutyavásár!