Pánikbetegség
  • Candi
    Ha egy kicsit is figyeltél volna arra amit írok, és nem csak a saját ájtatosságodban elmerülve, előítéletekkel telítve a rajtam való gúnyolódáson járt volna az eszed, akkor rájöttél volna már az elején, hogy egy szóval sem állítottam azt, hogy a teák károsabbak a xanaxnál, sem azt, hogy a drogok mind egyformák (legfeljebb annyit, hogy bizonyos szempontokból nagyon hasonlóak). Ellenben megpróbáltad kiforgatni a szavaimat, maró gúnnyal szándékosan eltúlozni nyilvánvaló dolgokat, igyekeztél drogosnak beállítani, meg belemagyarázni a hülyeségeidet a szavaimba.
    Ez a szánalmas.

Nem írtam egyszer sem, hogy haszálj ópiumot vagy füvet, sőt, óva intelek tőle. Egyrészt mert sokkal több az az ember, aki elveszíti a kontrollt ezen anyagok használata során, mint az aki nem, másrészt a kipróbálásával a szabadságod is kockáztatod, hiszen törvény bünteti.

A drogok körbevesznek, részei a mindennapjainknak. Én is droggal élek, mikor a reggeli kávémat megiszom, mellé elszívom a cigimet. Te is droggal élsz, amikor a citromfű-teádat iszod, vagy megeszed a xanaxodat. Az is droggal él, aki elszívja a füves cigijét, vagy megtömi az ópiumpipáját. Természetesen az illegális drogok épp a speciális, elmére gyakorolt, erős hatásai miatt sokkal kevésbé van létjogosultsága az emberi társadalom terén pozitív tekintetből, ez tény. Ám ez sok legális drogra is igaz, mint pl. az alkohol, a cigaretta, bizonyos gombafajták és más növények hatóanyagai, egyes állatok által termelt anyagok, valamint az összes, általában vényre kapható nyugtató, altató típusú készítmény. Még sincsenek tiltólistán, pedig sok közülük ugyancsak nagyon erős függőséget alakít ki.

Azon kívül, hogy némelyik anyag a szervezeten belül a sejtszintű anyagcserébe is beleavatkozik (fizikai függőség), gyakorlatilag mindegyik drogfélének nagyon hasonló a hatásmechanizmusa sok tekintetből. Ha megiszod a teádat, a nyugtató hatásának köszönhetően csökkennek, esetleg elmúlnak a szorongásos tüneteid. Vagyis ha szorongani kezdesz, gyorsan csinálsz magadnak egy citromfű-teát, elkortyolgatod, és máris jobban érzed magad. Ez bizonyos szintű függőséghez vezethet nálad a citromfüvet illetően. Valószínűleg nem fogsz embert ölni egy adag citromfűért ha esetleg elfogyna (ritka az a drogfajta, amelyik ilyen szintű függőséghez vezet), de attól még függőséget alakít ki. Pontosan ugyanez igaz pl. a thc-származékokra is, de ugyanúgy a Xanaxra is, és a legtöbb drogfélére. Csupán a függőség, a kötődés erejében van a különbség.
    És itt van a párhuzam, erre akartam rávilágítani. Viszont Te ezt képtelen voltál egész idáig felfogni (vagy csak nem akartad, Te tudod), ez után pedig majd gőgösségedben nem leszel hajlandó elfogadni az összehasonlítás alapját.