• Ahoy
    "hmmm. kinek is kell a kraft? mindenkinek?"

Ph-s cikkből:

"A GF100 felépítése jelentősen eltér a nemrég megjelent Cypress lapkától. Az AMD a rendszerét láthatóan a DirectX 11-re szabta, míg az NVIDIA egy korlátok nélküli architektúrát alkotott, kifejezetten a jól párhuzamosítható számításokhoz."

Kérdés: Tudod mit jelent a párhuzamosítás, a mai szoftverek világában? Tudod mik a könnyen párhuzamosítható műveletek? Emellett olvass utána, hogy miért nem működhet a GPU CPU-ként. Másrészt Szerinted a mai (és jövőbeli) programok hány %-a CUDA kompatibilis? Keress rá google-ben... Jelen állás úgynéz ki sajnos nem sok. Mivel nem vagyok elvakult, ÉN IS PONT EZT SZERETNÉM! Bárcsak tényleg többszöröse lenne sebességre dupla pontosságú műveletekben, és használható lenne bármilyen általános műveletre... Bárcsak lenne minél több felület, lenne választék, árverseny, új fejlesztések! EZ a lényeg! Nem hogy kinek a terméke jobb. Ááá

"nagyjából támogatja a dx11-et, szinte csak a tesszellátort nem..."

Nagyjából fingunk nincs róla, mivel NEM jött még ki a kártya, nem tudjuk mikor jön ki, teszteredmények SEHOL nincsenek, még csak találgatás szintjén sem. Én sem tudom. Az viszont tény, hogy az emuláció sohasem lesz energiahatékony, ezért kell bele 3 milla tranyó, meg ennyi tápcsatlakozó. Tesszelláció nem fontos... ha-ha. kapcsódki, minek is... Az is tény, hogy AMD megoldása legalább már itt van a polcokon.

"akik dolgoznak a géppel, azok általában szeretnének vele keresni. és sokat. ha elköltik a gépüket drága videókártyákra, akkor nem fognak."

Hogy lehet elkölteni egy gépet? Ha arra utalsz hogy melózni nem éri meg drága VGA-val... hát de, próbálj csak a megrendelőnek egy 12 órás HD videóanyagot megvágni és eljuttatni DVD formátumban, AVCHD-ben, meg egy kicsi preview formátumban.
    Ez jelen esetben nekem örömteli. Végre valahára könnyen párhuzamosítható műveleteknél bevethető az VGA ereje, és milyen durván! Ha ezt lepipálja az nVidia jó áron, DX11-es teljesítménnyel, akkor azt veszem meg. Ilyen egyszerű.

Ez meg kb egy 14 éves lázadó kisfiú stílusára vall:

"te nem fizetett ati drukker vagy, hanem szimplán hülye."

Aki indoklás nélkül lehülyézi a másikat, annak indoklás nélkül le szokás b***ni egy nagy pofont. Sajnos a virtualitás ezt nem teszi lehetővé. Na de majd a CsUDA , az csinál nekünk virtuális valóságot :P