puntocsento#65
látom is jó sok plazmás emberke van. szerintem meg rosszabb összegségbemint az LCD. hamár itt az új plazmákat említik a beégésnél, akkor az LCD-nél is nézzük az új tipusokat. így a korrekt! nekem volt plazmám is. azóta 2 LCD (kb. évente cserélgettem őket, és mind a 3at újjonnanvettem). hogy legyen mihez hasonlítani, most egy 141cm-es, LED-es, samsungom van. kezgyük a fogyasztással, 1. mivel ledes háttér világítású, csak azok a pixelek mögött világít a led amely világos képet bocsájt ki. tehát biztos nem fogyaszt többet mint egy plazma. 2. a plazma tv sokkal nehezebb mint egy ugyanakkora LCD tv. 3. a fekete. (nekem a hálóba van egy csúcs sony CRT tv 82cm, 16:9, 100Hz, síkképcső, stb). namármost tök sötétben, lehet leginkább látni a különbséget. a ledes LCD fekete képnél (mondjuk amikor a film elején eltükik a film stúdió logója, és kezdődne a film) annyira fekete a kép hogy eggyáltalán nem látom hogy hol a tv. teljesen olyan mintha kilenne kapcsolva a tv. összehasonlítottam a CRT-vel, és még annál sincs koromfekete kép akkor. (gondolom a foszfor miat, minimálisan még világít, de a plazmánál is alkalmazna foszfort úgy tudom.) 4. rálátási szög. hát én teljesen oldalról nézve, is simán látni a képet. de amúgy a CRT-t se szeretem egészen oldalról nézni. mondjuk nekem eleve egy motorosan forgatható falitartóm van. 5. a képminőség. 3hete a BNV-n nézegettem egy 146 cm-es panasonic plazma tv-t. kérdezte az eladó hogy érdekel e ez a tipus. kérdezem tőle hogy ez ugye plazma, mert elég sz.ar a kép minősége. (blu-ray ment rajta). azt mondja igen. mondtam neki, hogy nekem egy samsung 141cm-es led-es LCD van. utána már nem is akart rábeszélni a plazmára. és sokkal szebb a képe. valahogy élesebb, szebb szinek, FEKETÉBB, stb. tehát semmivel nem jobb szerintem a plazma mint az LCD. tapasztalat is.