• Magiszter
    A globális megfigyelés jó dolog, de csak akkor ha oda-vissza működik. Hisz ha az államnak joga van engem napi 24 órán keresztül kamerázni és tudni arról hogy melyik tésztaszűrőt hova teszem akkor nekem is jogom van tudni hogy az adóm merre megy, kinél köt ki és mire költik. Illetve hogy Gipsz Jakab miniszter mikor mit csinál és főként miből. Hiszen ő az én emberem én választottam meg és szeretném tudni hogy végzi azt a dolgát amiért én fizetek neki. Vagyis képviseli az érdekeimet.
    De mivel tudjuk: a pénz és az információ hatalom. A parlamenteknek pénzük az van, ha elfogy jön egy új adótörvény... Most az információt is meg akarják szerezni...

Kérdés: Ha a globális megfigyelés már működik és mindenkiről mindent lehet tudni... akkor mivel fogják riogatni az embereket? Vagy akkor már mindegy? Hisz ha akkor már mind robotok leszünk. Egyszerű hangyák akik eltartják azt a néhány nagy hatalmú politikust akik uralkodnak felettünk és vélt-valós biztonságban tartanak minket. Lényegében védelmi pénzt szednek, de a törvény szerint.

"Vámpírváros ez is.
    A véred szívja el.
    Vámpírváros ez is.
    És áldozat mindig kell.

Mindegy, mit hittél.
    Nem tudtad az igazat.
    Kell -e még több bizonyosság?
    Itt vagy te magad.

Kívül vagy és kinn is maradsz.
    Még csak nem is érted.
    Ha törvényt írnak, nincs mit remélj,
    Az tőled óv, nem téged."