• redgreen
    #43
    OFF:
    Az iPhone Bluetooth-a említést sem érdemel, még arra se jó, amire egyáltalán beletették. Merthogy BT headsettel ugyan összepárosítható, de ekkor alap lenne, hogy a fülesről hanghívással hívni is tudjon az ember, amit a Nokiák már anélkül is tudnak, hogy fölvennéd előtte a hangmintát. De mivel a hardver benne van, elméletileg nincs akadálya, hogy szoftverfrissítéssel később bele lehessen rakni, persze az Apple itt is dönthet úgy, hogy csak a legújabb modellre engedélyezi, hogy ezzel bírja rá a váltásra a tulajokat.

    A Bluetooth-al nekem is voltak problémáim WM alatt, de találtam hozzá hacket. Két Symbian telefon között is előfordultak problémák, és a tethering sem olyan egyszerű BT-n keresztül a Symbianos telefonoknál. De minden hibája ellenére van létjogosultsága arra, amire eredetileg kitalálták. Például a puszta közepén, vagy a hegyekben kószálva is működik, plusz már nagyon sok mai eszközbe be van építve, ezért a nem-támogatása ma még hibás döntés.

    Multitask-ra pedig én nagyon szívesen vennék egy processz-szintű hibernálást is, ahol elváltáskor az éppen futó task aktív memóriaterületét simán kinyomná a flash-be, amikor pedig visszaváltasz az adott task-ra, akkor visszaolvasná. Ezzel nem telne a RAM és nem használna processzoridőt sem a háttérbe rakott feladat, más kérdés, hogy a flash írás-olvasás mennyi időt vesz igénybe és mennyire csökkentené az élettartamát (nem véletlen, hogy alapból nincs bekapcsolva a swap, bár azért az egy nagyságrenddel nagyobb terhelést jelent). Mindenesetre nagyon idegesítő, hogy ki kell lépned egy programból, hogy elindíts egy böngészőt, ki kell lépned a böngészőből, hogy visszatérj az előző programhoz, ami indulásánál mindent elölről kezd (nem ugyanúgy kapod vissza, ahogyan otthagytad). Igen, javasolhatjátok a Backgroundert, de EDGE-s iPhone-on nincs túl sok memória, a háttérben úgyis bezáródik már egy Skype kliens is, ha melléindítok egy Safarit.
    ON