• Ulkesh
    #35
    "Push notification service-hez nem kell az üzenetküldő szolgáltatás támogatása? "

    Nem kell. Csak a kliensnek kell támogatnia.

    "Nomeg ha jól rémlik a beszmac iPhoneOS3.1 témájából, mintha jobban fogyasztana, ha be van kapcsolva.."

    Természetesen, hiszen egy push kapcsolatról van szó, de még mindig barátságosabb a fogyasztás, mint egy állandó adatkapcsolattal a háttérben futó kliens esetén.

    "E-mail maximum WLAN hálózaton keresztül ingyenes, és korántsem biztos, hogy a melletted álló felhasználó telefonja tartalmaz WLAN-t."

    Átalánydíjat fizetsz, így ha nem is ingyenes, de az adatforgalomba belefér (nem elfelejteni, hogy az USA-ban ahova elsősorban ezt szánták korlátlan adatforgalom jár hozzá).
    BT fájlküldést én egyedül a készüléken tárolt fotók átküldésénél látnám hasznosnak, de a célszemély is jobban jár, ha e-mail-ben küldöm el neki és a számítógépén nézheti meg nagyobb kijelzőn (a nagyobb iPhone-éhoz hasonló méretű kijelzővel szerelt mobilok meg általában tartalmaznak wifi-t).
    Az meg megint más kérdés, hogy a BT-képes eltérő gyártójú mobilok között sem mindig lehetséges, vagy zökkenőmentes a fájlcsere.

    "ezek után főleg kérdéses, miért nem engedélyezik alapállapotban."

    Mert más a filozófia.
    Az Apple szerint a felhasználó alapból nem ért a rendszerekhez és nem is akar érteni, ezért simán a háttérbe szórna mindent, utána meg csak gondja lenne belőle, mint ez más rendszerek esetén sajna világosan látszik (az Android alapú készülékek és a Palm Pre is engedi a multitaszkot és biza elég látványosan be tudnak szaggatni ezek a rendszerek).

    Én valami köztes megoldás látnék szívesen, mégpedig azt, hogy alapból maradjon a mostani felállás, de adott alkalmazásnál megadhassa a felhasználó, hogy az futhasson háttérben, így az egyszeri user sem bonyolódik bele a dolgokba, aki meg expertebb, az tudja menedzselni ezt a kérdéskört.
    (Egyébként elvileg ez már csak a fejlesztőn múlik, legalábbis már jelent meg olyan külsős fejlesztés az App Store-ban aminek az Apple engedélyezte a háttérben futást.)