Igen, IM alatt az azonnali üzenetküldőket értem. Push notification service-hez nem kell az üzenetküldő szolgáltatás támogatása? Ha jól rémlik a bejelentésről a blokkdiagram, először Apple-höz megy a forgalom, onnan a telefonra. Bár ha minden rajtuk keresztül megy... (Nomeg ha jól rémlik a beszmac iPhoneOS3.1 témájából, mintha jobban fogyasztana, ha be van kapcsolva...) E-mail maximum WLAN hálózaton keresztül ingyenes, és korántsem biztos, hogy a melletted álló felhasználó telefonja tartalmaz WLAN-t.
FlyingV: én speciel nem "szidom" az iPhone-t, mert jó készüléknek tartom (bár az én igényeimnek nem felel meg), de ezt már írtam is. Az első hozzászólásban írták, hogy bizony a sokak által elévültnek tartott WM platform bizonyos területeken több lehetőséget ad a felhasználó kezébe, mint az újak. És lehet akármennyivel fejlettebb a Mobile OSX, mint a WM, ha nem tudja az általam elvárt dolgokat, számomra nem alternatíva. A Bluetooth-t nem tudom, miért kapcsolod össze a warezzal. Ahhoz, hogy nagyobb méretű fájlokat másolgassak, lassú. MP3-akat is USB kábelen másolom fel a telefonomra, de gondolom te is:) Egy iPhone játék hány mega, 200-300? Beleőszülnél, mire átérne (arról nem is beszélve, hogy jailbreak sem BT-n keresztül történik feltételezhetőleg). Én legtöbbször képeket mozgatok készülékek között, jar-t egyszer próbáltam meg 5800-ról átküldeni, nem ment (ezt korlátozza, megjegyzem, azt a programot én írtam). WM készülékeken még nem ütköztem bele semmiféle korlátozásba ilyen téren, mentek a végrehajtható állományok is (újfent: én írtam őket).
Ulkesh: ezek után főleg kérdéses, miért nem engedélyezik alapállapotban.
Korábban felmerült, hogy csak Outlook-kal lehet szinkronizálni a WM-t: ez nem teljesen igaz, WMDC Vista beépített alkalmazásaival is képes szinkronizálni (Win7 nem tudom, hogy áll ilyen téren, még nem próbáltam).