• Kheller
    "Ne próbáld megmagyarázni nekem hogy a Firefox, a Linux és minden egyes open source software szar és gyenge minőségű másolat"

Nagyrészük az, a maradék pedig, idézem magamat:
    "egyébként egyáltalán nem rosszul, én is ff-ot használok sok esetben"
    "adott részfeladatra/toolra, ezer kiváló kis util készült igy"

"A hihetetlenül innovatív Microsoft pedig 6 év alatt rakta össze a nem éppen közkedvelt Vistát."

Majd 2 évvel később annak optimalizált, polirozott utódját a w7-et, amely már béta állapotban is többszörösen lekörözte az összes linux telepitést és a legnagyobb elektronikus boltokban a legnagyobb számban előrendelt szoftver. A win7 legjobb feature-jeinek alapjait a vista tette le, mostanra értek be ezek a vista-s fejlesztések.

"Mellesleg a Gimpnek van egy hatalmas előnye a Photoshophoz képest: ingyen van"

Ahogy a legtöbb linux is, mégsem kell senkinek. Ahogy az openoffice sem. Bizonyos helyzetekben ez lehet előny, de a világ 90% esetén ez lényegtelen. Valaki emlitette már lejjebb, hogy nagyon sok esetben a windows 30e ft-os ára aprópénz a hardver árához vagy az egyéb használt szoftverek árához képest. Másoknál pedig nagyon is komoly összegnek számit mégis kifizetik, mert többet veszitenek ha linuxal és ingyenes tákolmányokkal kellene dolgozniuk. Megint mások pedig még a bsa-s lebukást is inkább kockáztatják, minthogy linuxot és opeonffice-t kelljen vállalati környezetben használjanak. Szóval ez a dolog korántsem olyan egyszerű a való világban, hogy "majd én megmutatom a rohadt multiknak" mint ahogy sokan otthon a kis pc-jük mellett elképzelik. (korábban emlittem már, hogy a cégnél minden évben megpróbáljuk az openoffice-t, sőt a linuxot is bevezetni, olyan eredménnyel, hogy a vezetőség vigan fizeti ki a win-ek, offie-ok és egyéb alkalmazások árát.)

"Ez az ami most kezd kibontakozni, hogy a Linux is komoly üzlet lesz."

A kernelre ez most is igaz (ebből is hatalmas k. anyázások vannak, hogy mi tetszik linusnak és mi nem) csakhogy a kernel önmagában használhatatlan. A userek nem a kernelért de mégcsak nem is az oprendszerért kapcsolják be a gépüket, hanem az alkalmazásokért. Ott pedig a csirája sincs meg ezeknek az elgondolásoknak, megy az agyatlan párhuzamos tákolás ezerrel, az eredmény meg a legtöbb esetben egy nagy nulla, inkompatibilitás és szivás.

"Az összes open source fejlesztő dögöljön meg, vagy jelentkezzen a Microsoftnál dolgozni? "

Már miért gondolnám én ezt? Csinálnak amit akarnak, eddig el volt velük is és nélkülük is a világ, a legtöbb piacon nem sok vizet zavarnak. Ha csinálnak pár okos kis toolt, azt boldogan használom most is. Ha nem, akkor majd megoldom mással, nem különösebben érdekel.

"A Linuxot dobják ki, Firefox se legyen és a Gimpet is dobják a picsába?"

Csinálnak vele amit akarnak, FF-ot használok, gimp-et, elnézve a fejlesztés ütemét és irányát sosem fogom, ahogy az openoffice-t sem. Hogy aztán ezekkel ki szivatja magát az nem különösebben érdekel, én legfeljebb akkor "szólalok fel" ha valaki nyilvánvaló hülyeségekkel reklámozza ezeket a bénaságokat, kvázi hülyének beállitva mindenkit, aki megveszi a valóban profi alkalmazásokat. Esetleg még be is akarja bizonyitani, hogy egy photoshop vagy ms office milyen szar ezekhez képest.