Kheller#27
"az open source a gyors ütemű fejlesztésről szól"
szép elmélet, de a gyakorlat mást mutat. A linux kiegészitőket, alkalmazásokat elnézve inkább a teljes káosz jellemző, ugyanarra a feladatra 40-50 féle próbálkozás összehányva, miközben valójában egyik se jó teljesen, inkompatibilisek egymással, eszement függőségeik vannak, 1-1 program frissitése az egész modulokat tesz havonta tönkre (irtam már erről korábban a cégnél linuxon futtatott vmware esetén).
"azonban le fogja hagyni a zárt forrást"
Nem valószinű, semmivel sincs közelebb most hozzá, mint 10 éve, csak kullognak a nagyok után sok év lemaradásban, nulla valódi innovációval.
"Az általad leírt koppintás-jelenséggel számottevően csak az OpenOffice-nál lehet találkozni"
Pedig megnézheted akármelyik linuxos programot, 95%-a valamelyik windows-os profi alkalmazás (általában nagyon gyenge) koppintása. Csak annyit mondok, GIMP...
"szerintem a Linux pl nem a Windows 2000 koppintása"
Ebben a formában én sem állitanám, de azért elég sok ötletet koppintottak (és a mai napig koppintanak) a windowsokról. Pl olyan "apróságokat" mint az ACL alapú jogosultságkezelés, amit egyébként a mai napig nem sikerült tökéletesen ráerőltessenek a 30 éves unix kövületekre, nem is nagyon ismerik, nem is nagyon használják.
"és a Firefox sem az öt évvel ezelőtti Explorer 6-osé."
Az valóban kivétel, az az opera koppintása, amely szintén zárt forrású, fizetős termék volt akkor...
"Nem tudom, te szereted-e, ha mamutcégek diktálnak neked, és fizetned kell mindenér"
Nekem nem diktálnak mamutcégek, csak per pillanat az ő termékeik elégitik ki a cégem igényeit, ezért azokat használom (egyébként linux mellett). Ha majd nem ezek a termékek lesznek a feladatra a legjobbak, akkor majd váltok másik termékekre. Hogy fizetni kéne mindenért az is hülyeség, cégnél pl 3 hyper-v server fut, ingyen és bérmentve a microsofttól, többek között linuxos virtuális gép is fut benne.
"És biztos hogy a jövő útja a duplaklikk szabadalmaztatása és a Linuxot használók szopatása? "
Oh dehogy, a jövő, a nagy linux támogató és használó google aki az egyszerű nyitólapot szabadalmaztatta...
Bár nekem konkrétan még nem kellett fizessek a duplakattintásért, csak gondoltam, ha már ilyen ovodás szintre süllyedünk, akkor a google is kiveheti a részét a hülyeségből...