• B0nFire
    #41
    Ha már megszólítottál válaszolok; habár az ezelőtti kommentem majdnem mindent elmond.

    Az embereket nem édekli más családja, kiváltképp, ha neki is van! Teljes tévedésbe vagy, ha azt hiszed, a hozzád beeső vendégek azért nyálazzák át veled boldogan a fényképalbumodat, és bámulják órákon keresztül számukra vadidegen emberek képét, miközben a magyarázatot is végig kell hallgatniuk, hogy a képen ki kinek az unokabátyja, vagy a nagynénikéének a volt szobatársa. Azért nyálazzák át, mert nem akarnak a visszautasítással udvariatlannak tűnni, és ha rákérdezel, még boldogan meg is erősítenek, hogy dehogy is unják, miközben magukba a pokolba kívánják az egészet, csak jó pofát illik vágni az ilyen dolgokhoz.

    Az emberek rengeteg dologban nem mernek konfrontálódni, vagyis nem merik ütköztetni a véleményüket, mert esetleg bunkónak, deviánsnak, jobb esetben különcnek titulálják őket, ahogy te is bizonyára megtetted velem ezt - gondolatban legalábbis -, mert különben nem flémelnél.

    Ha kimondanák kerek-perec, hogy a kutyát nem érdekli a te családi fotód, akkor meg lennél rájuk sértődve. Ők ezt nem akarják, mert ezenkívül nagyon jól kijöttök(?) egymással és kár lenne a barátságért ilyen piszlicsáré dolgok miatt.

    Azt pedig már csak zárójelben kérdezném meg, hogy az miféle barát, aki ilyen apróságokban is megengedi magának a kegyes hazugságokat? Nagyobb és komolyabb dolgokban is feltétlenül hazudik, és akkor fog hátba szúrni, amikor a legkevésbé várod. Tudod, van egy olyan mondás, hogy aki hazudik az csal, aki hazudik, az lop. Nagyon kisarkítva erről van szó.

    Hála a jó istennek és a technikának, hogy ismeretlen emberek is összefuthatnak fórumokon, ott leírhatják a véleményüket; lehetnek nyugodtan őszinték, és egyáltalán nem kötelező valakivel egyetérteni, csak azért, mert úgy illik.