• IJG
    #19
    kedves fotós társaim!
    elolvasva a cikket és a hozzászólásaitokat úgy érzem, hogy, hogy valami elvakult divat-elitizmusnak lehetünk tanúi. a többség kulturális környezetszennyezés miatt köpköd, úgy tetszik, hogy a háttérben valami olyan hallgatólagos megállapodás bújuk meg, hogy ha már valamit csinálsz, akkor azt csináld igényesen, vagy ne csináld! ez nekem valami mérhetetlenül kispolgáriasan hangzik, de lehet, hogy ezzel egyedül vagyok. olcsó válasz volna azt mondanom, hogy ezen az elven az ne is utazzon a nyáron a Balatonhoz fürdeni, akinek legalább egy OKJ-s úszómesteri képesítése nincs (nem tudom, hogy létezik-e ilyen egyáltalán).
    ha nem tévedek, nektek inkább azzal van bajotok, hogy valaki csinál valamit aminek NYOMA van, és ezt teszi igénytelenül, mindenféle tudatosság nélkül.
    nos, arra kérlek benneteket egy pillanatra mindenki gondolja végig, hogy amikor megírta a postját a forumon (amit ugye szántalan másik ember olvas, befolyásolja az értékalkotásukat stb.) akkor kellő körültekintéssel járt-e el? végiggondolta-e vajon, hogy a tartalmat sikerült-e viszonylag precízen nyelvi formába önteni, minimális torzulással? végiggondolta-e hogy nem maradt-e olyan sallang a sorai közt, ami értelmetlenül rabolja majd az olvasók drága idejét és vajon törekedett-e választékos és igényes nyelviségre, önkifejezésre? továbbá remélem a nyelvhelyességet senki nem hagyta a firefox vagy a word "automatikájára".


    Üdv
    Imre József Gábor