• Balumann
    #177
    Sokmindenben egyet értek, és érdekes dolgok ezek. Én inkább úgy mondanám, hogy megismerkedtem ezekkel a vallásokkal (taoizmusról én elég keveset tudok, én ilyen példákat hallottam amik az alapfilozófiát magyarázzák, és azok is nagyon tetszettek), elgondolkoztam rajtuk, és folytattam a saját utamat tanulva belőlük. Herman Hesse: Sziddhártáját is érdemes elolvasni/meghallgatni (privátban kérték, úgyhogy hamarosan feltöltöm, ha érdekel mást is szóljatok)!

    A lélekben már semilyen formájában nem hiszek, ahogy abban sem, hogy mindenki alapvetően különbözik, abban sem, hogy bármi is tervezett lenne. A buddhizmusnál inkább a szenvedésről szóló tanításait tartom nagyon hasznosnak (pl. amiket a szélsőséges érzelmekről, ragaszkodásról, birtoklásról, szeretetről, vágyakról tanít). De sose követném úgy, hogy pontról pontra be fogom tartani, csak így felhasználom életem során, úgy ahogy természetesen jön.
    Én abban sem hiszek, hogy létezne eredendően gonosz, jó, rossz, hogy az életnek lenne valamilyen szerepe a világban.
    Természetesen nyitott vagyok többmindenre, és lehet következő cikknél pont a másik oldalon szállok vitába, ha hülye érvekkel jönnek a vallások, filozófiák ellen, illetve megváltozik a véleményem. :D (ahogy tettem már földönkívüliekkel, reiki energiával, meg még több mindennel kapcsolatban).