Telpapa#175
Évekig én is a Budhizmus,Tao,Zen utján jártam,és teljesen meg tudlak érteni:)(közel 15 évig jártam a Budo utját)
Sok olyan dolgot láttam és tapasztaltam ami merőben megváltoztatta a világnézetem és hogy csak azt tudjam elfogadni ami tudmányosan elfogadott,vagy csak érzékszerveink álltal érzékelhető...Például láttam olyan erőátvitlet amire egy fizkiatanár befarcolt volna..vagy édesanyám arcát 1 nappal papám temetése után(amire nem ment el anyu)reggel,mikor is ugy ébredt sirva hogy papa megpofozta és ott volt papa tenyerének nyoma az arcán...vagy édesapám halála után a kutyánkat aki 3 napig sétált a lakásban meg megálva nézve egy pontot néha nyuszitve és néha farokcsoválva.Kamu..nem létezik..tudományosan nem bizonyitható..persze..de attol még létezik,még ha nem is akarunk róla tudomást szerezni.Természetesen nincs olyan dolog amit tudományosan,vagy csak ugy álltalában ne lehetne megtámadni cáfolni valamilyen modon.De mindenkinek magának kell eldöntenie mit hisz el,mit fogad el,és mi az amiről nem is akar tudni..
Teljesen igazad van a TV-vel kapcsolatban.Egy mai gyereknek amugy sincs könnyű dolga mert az mig az egyik csatornán arrol beszélnek hogy évmilliokkal ezelött az ember..a másikon arrol hogy jézus szeret téged és higy benne..a harmadikon pedig éppen jogázni tanulhat miközben arrol beszélnek nincs isten csak az egyetemes természet..majd bemegy az iskolába jol összezavarodva és már fogalma sincs arrol mit higyen el.Arrol nem beszélve hogy ráadásul sok esetben még a két szülő gondolkodása is lehet eltérő.Szerintem túl sok a demagogia,az elmélet,a spekuláció,az információ és ezek keresztüzében az átlagember felörlödik.Talán ezért is van az hogy sok embernek egyszerübb valamiben simán csak hinni.
Érdekes az is hogy sok emberrel beszéltem már(vallástol,hittöl függetlenül) és a többségül nem tudja elfogadni azt hogy van valami ami felettünk áll,de a beszélgetés közben késöbb kiderül, hogy elhiszi azt hogy létezik olyan hogy eredendően gonosz..hihetetlen.
Én személy szerint hiszek istenben.Azonban nem vagyok vallásos.Nem követek dogmákat,nem járok templomokba,nem járok közösségekbe(gyülekezet).A kereszt számomra nem bálvány és nem jelkép,de nagy tisztelettel tekintek a biblia felé.Szvsz nincs még egy olyan könyv(nem is volt és nem is lesz)ami ennyire szol az egyénhez ugyan ugy mint mindenkihez.Nagyon szeretem a budhista világnézetet,szeretem a TAO példázatait,de nem hiszek a reinkarnációban.Szeretem a tudomány vivmányait(az emberi elme csodálatos erejét bizonyitja)és elfogadom a törvényeit.De én nem kezelem külön ezeket.Szerintem ez mind annak a világnak a része amiben élek.A tudományal ami viszgálja és felfedezi,a budhizmusssal aki rámutat az értelem a tudat és a lélek egyetemes egységére,és istennel aki megalkotta.