#163"Az egy dolog, hogy a pápa kiadott egy írást erről, de még most is sok keresztény ember azt hiszi, hogy az evolúció első sorban hit kérdése."
Itt van. Utána ebben az értelemben gondolkodtam tovább. Ráadásul ezek már nem is a vallásos emberek, hanem azon belül egy újabb csoport: a keresztények.
"Mondom, az lehet, hogy te eggyel sem találkoztál, bár mondjuk kötve hiszem, de elméletileg lehetséges. A baj az, hogy abból arra következtetsz, egy sincs."
Darwint például már eddig is ismertem. Szóval tényleg nem volt pontos a fogalmazásom, de azért remélem kiderült, hogy az átlag emberre gondolok, aki egy vallási közösségben vesz részt - befogadóként. A legnagyobb gond, hogy nincsenek megfelelően tájékoztatva, homályos, összemosott gondolataik vannak, ha felmerül a kérdés. Inkább hisznek a Bibliának, mert hívők.
"Mondom, az lehet, hogy te eggyel sem találkoztál, bár mondjuk kötve hiszem, de elméletileg lehetséges. A baj az, hogy abból arra következtetsz, egy sincs."
Nem, nem, nem! Az előző hozzászólásomban világosan megmondtam, hogy nem. Sőt enyhítettem a következtetésemen, mert tudtam, hogy nem reprezentatív a minta.
Válaszolsz a #159-esben feltett kérdésemre? Ha nem, oké, ez a magánügyed. De érdekes volna abból szempontból, hogy mennyire kötődsz a vallásodhoz, hiszen ez nagyban befolyásolhatja a nyitottságodat az evolúció irányába.